Zirņu zupa un čabata aktiera un mūziķa Kristiana Kareļina izpildījumā! “Esi gardēdis” studijā valda improvizācija un joki

Pievienot komentāru

Raidījumā “Esi Gardēdis” šīs nedēļas viesis bija viens normāls čalis – aktieris Kristians Kareļins. Viņam padodas ne tikai pagatavot zirnīšu zupu un īpašās siermaizes, kuru kopīgais elements ir bumbieris, bet arī uzdziedāt, improvizēt un atklāt, kādi ir viņa ikdienas ēšanas ieradumi.

Izrādās, ka Kristiana Kareļina virtuvē saimnieko kaķis, kas spēj uzrīkot ne mazāk aizraujošus priekšnesumus kā pats saimnieks.

Improvizācija un joki valdīs arī sarunās ar noslēpumaino viesi – stand-up komēdiju aktieri Rūdolfu Kugrēnu. Bet kurš uzvarēs zaļajā gastronomiskajā riču-rača spēlē?

Uz brokastu galda dominēs zaļā krāsa, jo kā galda dekoru Gundega Skudriņa būs izvēlējusies zirņus, kaķu zāli un dīgstus.

Receptes:

Zirņu zupa

  • 1 paka zaļo zirņu
  • 2 sīpoli sagriezti nelielos gabaliņos
  • Sāls, pipari
  • Olīveļļa
  • 2 glāzes buljona
  • Piparmētra
  • Estragons
  • Ķiploku pulveris
  • Zaļumi
  • Kokospiens dekoram

Katliņā olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu. Pievieno buljonu, sagrieztu bumbieri, ķiploku sāli, piparus, estragonu, piparmētru. Sasautē. Visu sablendē. Pasniedzot pārlej kokosriekstu pienu, pievieno grauzdiņus un piparmētru lapiņas.

Čabatas maizītes

  • 125 g Brie siera
  • 2 gatavi bumbieri
  • 5 bazilika pesto
  • 50 g cietā siera

Maizi sagriež iegarenās šķēlēs. Pārsmērē ar pesto un pa virsu izkārto bumbiera un siera gabaliņus. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī.

UZKODAS: Ezerkauliņu kartupeļu daiviņas ceptas pasniegtas ar krējuma-ķiploku-diļļu mērci