Ne tikai ēdienu receptes, bet arī dziesmas “Latvian Voices” meiteņu izpildījumā! Iedvesmojies gatavošanai raidījumā ”Esi Gardēdis”!

Pievienot komentāru

Lieldienas Gundega Skudriņa pavadīja kopā ar “Latvian Voices” meitenēm. Sarunas darbojoties virtuvē gan par mūziku, ceļojumiem, piedzīvoto grupas koncertizbraukumos un arī receptēm.

Savukārt Gundegas radošā izdoma brokastu galdu pārvērtīs par dziedošu putnu dārzu – olas, ligzdiņas un krāsaini putni. Visiem raidījuma dalībniekiem aizraujošus mirkļus sagādāja interesentā un neprognozējamā olu dambretes spēle. Protams, neizpalika arī dziesma.

Receptes:

Pildītas vīģes ar kazas sieru

  • Vīģu ligzdiņas medus mērcē
  • 12 svaigas vai žāvētas vīģes
  • 200 g mīkstais kazas siers
  • Sauja valrieksti
  • 50 ml medus
  • Sauja lobītas pistācijas
  • Maltas kaņepes

Vīģes piepilda ar kazas sieru. Liek sakarsētā cepeškrāsnī. Gatavas pārslaka ar medu, uzber pistāciju gabaliņus un maltās kaņepēm.

Olu maizītes

  • 12 ķirštomāti
  • Kalimata olīvas
  • Sāls, pipari
  • 2 lieli avokado
  • Lielogu dzērvenes
  • 12 paipalas oliņas
  • 4 vistu olas
  • Svaigas piparmētru lapiņas
  • Svaigs baziliks
  • Salāti
  • Pesto
  • 4 šķēles graudu maizes
  • 1 tējkarote olīveļļa
  • Kokosriekstu eļļa

Ar apaļu formu izveido maizes šķēlē caurumu. Maizes šķēles liek uz sakarsētas pannas un viducī iepilda olu. Cep kamēr ola gatava. Sajauc salātus, tomātus, avokado. Pievieno eļļu, pesto, dzērvenes, olīvas, zaļumus un vārītas paipalas oliņas.

UZKODAS: Bagete, Ezerkauliņu bietes, balzamiko, timiāns, kazas siers, tīrīts valrieksts.