Jānis Jubalts dalās ar padomiem, kā gardāk pagatavot maltīti – “Esi gardēdis” virtuvē top patiesi gardas brokastis

Pievienot komentāru

“Esi gardēdis” virtuvē 9. raidījumā viesojās Jānis Jubalts. Izrādās, viņš brīvdienu rītos mēdz palutināt savus mīļos un gatavot brokastis. Atliek vien piecelties ātrāk un 20 minūtēs pagatavot čia sēklu pudiņu, salātus, baklažānu ar olu un vēl arī biezpienu, kam, protams, pievieno krējumu un redīsus. Jānis padalīsies arī ar saviem virtuves padomiem, kā gardāk pagatavot maltīti.

Savukārt Gundega Skudriņa iedvesmu galda klājumam smēlās “Prāta vētra” dziesmā “Ogles” – un uz galda galdauta vietā ogles un rožu ziedlapiņas.

Un brokastis tik tiešām kā mājās, jo noslēpumainais viesis, kuram tās tika gatavotas, izrādās, ir Jāņa vecākā meita Helēna.

Receptes:

Svaigie salāti, biezpiens un cepts baklažāns

  • Paipalu olas
  • Biezpiens 9%
  • Krējums 20%
  • Redīsi
  • Baklažāns
  • Zaļumi – lociņi, baziliks, dilles utt.
  • Sviests
  • 1/4 arbūzs
  • Salātu mix

Svaigiem salātiem – salātus saplēš ar rokām, pārlej ar eļļu, pievieno mocarellu, sagrieztu arbūzu un pārlej ar pesto mērci. Biezpienam pievieno sagrieztus redīsus, zaļumus, sāli un krējumu. Visu sajauc. Baklažānu sagriež plānās šķēlēs, liek uz sakarsētas pannas. Paipalu olas cep uz baklažāna šķēlēm. Apcep no abām pusēm.

Čia pudiņš

  • Čia sēklas
  • 2 veidu kokosriekstu piens – Coconut milk light un Coconut original
  • Mango
  • Zemenes
  • Krūmmellenes

Čia sēklas pārlej ar kokosriekstu pienu attiecībā 1 pret 7. Samaisa. Uz 3 minūtēm ieliek ledusskapī. Apmaisa un liek atpakaļ ledusskapī. Pasniedz ar sagrieztiem augļiem.