”Dr. Oetker” un Annas Pannas izaicinājuma 3. recepte – kārdinošā šokolādes medus kūka!

1 komentārs

Līdz šim izaicinājuma dalībnieki cepuši cepumus un eklērus, bet nu beidzot pienācis laiks īstai svētku kūkai, kuras recepti Anna Panna ir gatava atklāt tūlīt pat. Tieši šo pašu šokolādes medus kūku ceps arī divas izaicinājuma dalībnieces, ar kurām jūs iepazīstināsim jau nākamnedēļ, bet līdz tam laikam varat izmēģināt šo recepti arī savā virtuvē!

Medus kūka ir mīļākais kārums daudziem no mums, nu, vismaz viena no iecienītākajām kūkām tā ir noteikti. Arī receptes šai kūkai ir dažādas, pat tādas, kas mantotas no vecmāmiņām un nodotas no paaudzes paaudzē. Tomēr šoreiz izaicinājumam Anna Panna ir izvēlējusies nedaudz uzlabotu medus kūkas variantu – ar šokolādi, kas patiesībā nozīmē, ka mīklai tiek pievienots kakao. Apskatot receptes sastāvdaļas, varētu domāt, ka šis darbiņš nemaz nav sarežģīts – viss pazīstams un mājās bieži vien atrodams, pat īpaši neejot uz veikalu.

Taču šeit ļoti svarīga ir rūpība, ar kādu tiek gatavota mīkla – lai tā skaisti izrullētos, tāpat kā tas izdodas Annai, cieši jāpieturas pie produktu proporcijām un jāievēro norādes. Tomēr uztraukumam nav pamata! Ja vēl nekad neesat paši savām rokām darinājuši medus kūku, ir pienācis īstais laiks, jo varat to darīt kopā ar kūku meistari Annu Pannu, vērojot video un sekojot norādījumiem.

No ”darbarīkiem” jums būs vajadzīgs viens neliels katliņš, viena karstumizturīga bļoda mīklai, mīklas rullis, cepampapīrs un cepšanas plāts. Ja mīklas ruļļa mājās nav, esiet radoši – šim darbiņam derēs jebkurš cits garens un apaļš priekšmets, piemēram, pudele. Protams, neiztikt arī bez cepeškrāsns! Medus kūkas neatņemama sastāvdaļa ir labs medus, kas piešķirs tai vajadzīgo garšu, tāpēc izvēlieties tādu, kas jums iet pie sirds, jo arī medum mēdz būt dažādas garšas un piegaršas. Tomēr labāk par burtiem noteikti runā darbi, tāpēc noskatieties video, kā top šokolādes medus kūka Annas Pannas gaumē!

Šokolādes medus kūka

  • 2 lielas olas
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 180 g cukura
  • 120 g sviesta
  • 1 šķipsniņa smalkā sāls
  • 2 tējkarotes ”Dr. Oetker” cepamā pulvera
  • 500 g miltu
  • 30 g kakao

Krēmam

  • 350 g krēmsiera
  • 500 g skābā krējuma (vismaz 25%)
  • 50 g medus
  • 1 tējkarote ”Dr. Oetker” vanilīna cukura

”Dr. Oetker” cukura pērlītes

1. Olas, cukuru un sviestu liek karstumizturīgā bļodā un ūdens peldē izkausē. Ik pa laikam masu var apmaisīt ar putojamo slotiņu. Kad sviests un cukura graudiņi ir izkusuši, bļodu var ņemt nost no karstuma.
2. Liek klāt miltus, kakao un cepamo pulveri. Ar koka vai silikona lāpstiņu miltus iemīca mīklā. Ar rokām neiesaku mīcīt, jo mīkla ir diezgan ķepīga.
3. Kad sastāvdaļas rūpīgi samīcītas kopā, bļodai pārklāj pāri pārtikas plēvi un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Mīklai jānostāvas, lai tā kļūtu elastīga un nedaudz cietāka.
4. Uzkarsē krāsni līdz 190°C temperatūrai bez ventilatora režīma. Cepamās pannas noklāj ar cepamo papīru.
5. Sagatavo šablonu, no papīra vai kartona izgriežot apli 24 cm diametrā. Var izmantot šķīvi vai citu līdzīga izmēra vai formas priekšmetu.
6. Pēc 30 minūtēm mīklu ņem ārā no ledusskapja un sadala 8 vienādās daļās. Galdu viegli apbirdina ar miltiem, lai mīkla nepielīp. Katru no 8 daļām izrullē un izgriež apļus (izmantojot šablonu).
7. Tos liek uz pannas un cep krāsnī 7 minūtes, līdz tie ir ieguvuši zeltaini brūnu nokrāsu. Pēc cepšanas atdzesē uz plakanas virsmas. Iesaku mīklas kārtas cept krāsnī pa vienai, lai tās vienmērīgi izceptos.
8. Pagatavo krēmu. Medu, vanilīna cukuru un krēmsieru liek bļodā un samaisa, līdz masa ir viendabīga. Pievieno skābo krējumu, un ar mikseri visu kuļ, līdz masa kļuvusi viendabīga.
9. Uzbūvē kūku. Pirmo plāksni liek uz šķīvja, uz kura pasniegs kūku. Tai pa virsu klāj krēmu. Tā citu virs citas sakrāmē visas plāksnes. Virspusi noklāj ar krēmu un dekorē ar cukura pērlītēm.
10. Kūku liek ledusskapī nostāvēties un ievilkties vismaz uz 2 stundām.

1 komentārs