Aukstā zupa mūziķa Jāņa Šipkēvica gaumē! “Esi gardēdis” sezonas noslēgums!

Pievienot komentāru

Noslēdzošā “Esi gardēdis” 5. sezonas 10. raidījuma viesis ir mūziķis Jānis Šipkēvics. Viņš skatītājus vedīs kulinārajos piedzīvojumos līdz pat savai bērnībai, jo gatavos auksto zupu tieši tādu, kā to gatavoja omīte. Savukārt mūsdienu notis brokastu galdam piešķirs čia sēklu pudiņš ar paša Jāņa sarūpētiem aveņu rabarberiem. Izrādās, ka Jānis Šipkēvics brīvajā laikā aizrautīgi rosās pa dārzu.

Un, izrādās, kopīgas atmiņas par garšīgo auksto zupu ir arī noslēpumainajam viesim – Jāņa Šipkēvica otrās pakāpes brālēnam – Mārtiņam Mielavam, kurš to ir bērnībā baudījis. Jānis un Mārtiņš izstāstīs arī savus spilgtākos bērnības piedzīvojumus.

Bet Gundega Skudriņa uz galda būs savaldījusi vienu no stihijām – ūdeni, tur vizuļos pērles, ziedi un akmeņi.

Receptes:

Aukstā zupa:

  • 2 l kefīrs
  • 1 burciņa marinētas bietes
  • 1 gurķis
  • 4 olas
  • Redīsi
  • Garneles
  • Dilles un loki
  • Sāls
  • Pipari
  • Sinepes
  • Tabasco
  • Mārrutki
  • Citronskābe

Sajauc bietes ar kefīru. Pievieno pēc garšas sinepes, mārrutkus, piparus. Samaisa. Pievieno redīsus, garneles, sagrieztas vārītas olas, sagrieztus gurķus un zaļumus.

Čia sēklu pudiņš ar rabarberiem:

  • Čia sēklas
  • Auzu piens
  • 3 banāni
  • Agaves sīrups vai brūnais cukurs
  • Saujiņa mandeles
  • Rabarberu ievārījums

Banānus sablendē, iegūstot viendabīgu masu. Pievieno auzu pienu, brūno cukuru vai agaves sīrupu un čia sēklas. Biezākai konsistencei var pievienot sasmalcinātas mandeles. Pasniedz ar rabarberu ievārījumu. Dekorē ar mandelēm un svaigām ogām.