Daudzi ir iemīļojuši ”Kanāla 2” rādīto Austrālijas kulinārijas šovu ”Mani virtuves noslēpumi”. Tik tikko vērojot šovu, piedzīvojām momentu, kad māsas Semija un Bella uzvarēja šova otrās sezonas finālā. Skaties.lv piedāvā ekskluzīvu interviju ar Bellu, kura atklāj, kā viņai un Semijai izveidojusies dzīve pēc grandiozās uzvaras!

Kopš šova ”Mani virtuves noslēpumi” otrās sezonas noslēguma filmēšanas pagājuši jau septiņi gadi. Kas pa šo laiku mainījies jūsu dzīvēs?

Jā, grūti noticēt, kā laiks skrien. Pēc uzvaras zinājām, ka esam labas mājas pavāres, bet neko nesapratām no darba restorāna virtuvē. Atvērām savu restorānu. Tas bija emocionāli ļoti grūti, pelnījām ļoti maz, guvām apdegumus. Darba traumas nu ir gluži kā goda simboli.

Atskatoties uz šovu ”Mani virtuves noslēpumi”, kas bija pats emocionālākais moments?

Fināla pārraidē saņēmām vēstuli no vecmāmiņas, tā bija vēstule, kurā viņa mūs apsveica ar panākumiem un pie reizes arī atvadījās. Vēstule lika tiešraidē raudāt, bet tās bija prieka asaras.

Strādājāt citam piederošā restorānā, vai jūs nevēlējāties par balvā iegūtajiem līdzekļiem atvērt savu restorānu?

Protams, vēlējāmies un to izdarījām! Naudu iztērējām, atverot ēdināšanas iestādi, kā arī apciemojot Polijā vecmāmiņu, kura atradās uz nāves sliekšņa. Vecmāmiņa vienmēr bija mūsu iedvesmas avots, viņa prata uztaisīt vismaz vienu ēdienu no visām pasaules virtuvēm. Polija nebija vēstniecības, kura nebūtu izmantojusi viņas pakalpojumus. Tas bija ļoti īpašs moments – doties uz Poliju pirms vecmāmiņas nāves.

Zinu, ka, apmeklējot Poliju, jūs piedalījāties vietējo talantu kulinārijas šovā ”Masterchef Poland” un vērtējāt dalībniekus.

Mēs ne tikai vērtējām dalībniekus, bet četriem finālistiem vadījām arī meistarklasi. Devām padomus, kā uz grila labāk pagatavot garneles, vēlāk dalībniekiem bija jāgatavo piecdesmit cilvēkiem, kas nav viegls darbs. Izjutām arī, kā tas ir, novērtēt viņu prasmes un tādā veidā ietekmēt dzīves.

Austrālija un Polija atrodas dažādās pasaules malās, vai jums bieži izdodas apciemot radus?

Polijā esam bijušas piecas reizes. Mums ir paveicies, ka visa ģimene, kura palikusi šajā valstī, dzīvo Varšavā. Starp citu, esmu bijusi arī Latvijā, tiesa gan caurbraucot. Zinu, ka Latvijai un Polijai ir kopīga vēsture, tāpat jums ir lieliski nacionālie ēdieni un izteiktas ģimeniskas vērtības.

Vai joprojām gatavo kopā ar Semiju vai arī šo septiņu gadu laikā viss mainījies?

Esmu apprecējusies un vairs nedzīvoju Sidnejā, bet gan trīs stundu brauciena attālumā Kanberā, tāpat esmu atvērusi savu restorānu ”Bella’s at Tallagandra Hill”, kurā Semija ir biežs viesis, jo ierodas man palīdzēt. Tik tikko sākām filmēt jaunu kulinārijas šovu ”Kitchen rescue”, kurā var redzēt mūs gatavojam kopā, un iekārtojot raidījuma dalībnieku virtuves.

Noskaties to ŠEIT!

”Mani virtuves noslēpumi” dalībnieki joprojām atrodami jūsu draugu sarakstā?

Esam draugi, bet Austrālija ir ļoti liela valsts, tāpēc neizdodas daudzus satikt. Mūsu labākās draudzenes ir Daniela un Stefānija, ar kurām iepazināmies šova laikā.

Vai šovs un tajā iemantotā popularitāte palīdzēja izveidot karjeras?

Nevaru viennozīmīgi atbildēt, jā vai nē! Kad mēs piedalījāmies šovā, galvenais bija ēdiens, gatavošana – priekšroka tiek dota īpatnējiem personāžiem. Protams, nevaru noliegt, ka šovs kādā veidā palīdzēja uzsākt karjeras ēdināšanas biznesā, bet mēs mēģinām, cik vien iespējams turēties tālāk no šī ”zīmoga”, jo vēlamies, lai profesijā mūs uztver nopietni, ne skatās uz mums kā trakiem šova personāžiem. Vēlētos, lai šovs būtu palicis tāds kā sākumā – pilns ar lielisku ēdienu un ģeniāliem cilvēkiem!

Ko tev nozīmē ēdiena gatavošana?

Vīriešu pavāri vienmēr vēlas būt labākie, sievietes ar ēdienu vēlas padarīt cilvēkus laimīgus, aizsniegt to dvēseles.

Ēdiens, kuru tu spētu ēst vienmēr? Kas tev sagādā lielāko baudu?

Mammas gatavotā šnicele, kartupeļi ar sviestu un poļu gurķu salāti.

Daudzi cilvēki uzskata, ka neprot gatavot un viņu darbs virtuvē aprobežojas ar olas cepšanu. Kā kļūt izcilam virtuvē?

Pats galvenais – ir jāmīl ēst! Ja mīli ēst, ir visas iespējas kļūt par lielisku pavāru. Atšķirība starp labu un lielisku ēdienu slēpjas nogaršošanā. Ja tev patīk ēst, tu jūti garšas, tātad virtuvē vari izdarīt jebko!

Iesaki kādu recepti, kuru var īstenot pat lielākais nevīža virtuvē!

Viegli pagatavot var šniceli, turklāt tā visiem garšo! Atšķirība starp labu un izcilu šniceli slēpjas maizē, ir jāizmanto reāla maize! Mana vecmāmiņa vienmēr teica – izmest ārā apkaltušu maizi ir gluži tas pats, kas izmest ārā pašu labumu! Apkaltusi maize ir jāizkaltē līdz galam, tad ar virtuves kombaina palīdzību var izveidot lieliskas drumstalas, kuras noder šnicelei! Pievieno garšaugus, sieru un ēdiens būs burvīgs! Labu apetīti!