Vīnam uzradies konkurents – krāna ūdens

1 komentārs
Vīnam uzradies konkurents – krāna ūdens
Foto: Alexander, Flickr

Losandželosā, kas jau izsenis bijusi ēdienu modes noteicēja, parādījusies jauna tendence. Restorāna eksperti cer iemācīt apmeklētājiem tikpat rūpīgi kā vīnu izvēlēties arī ūdeni.

Labākajos pasaules restorānos jau ilgāku laiku līdzās ēdienu, stipro dzērienu un vīna kartei pasniedz arī ūdens karti. Un līdzās vīnziņiem restorānos sāk parādīties arī ūdens someljē. Viens no viņiem ir Martins Rīzs, kurš jau bērnībā ik reizi, kad devās ar vecākiem uz kādu svešu valsti, nogaršoja turienes krāna ūdeni un centās iegaumēt tā īpašības. Ar laiku viņa aizraušanās pārauga profesionālajā darbībā. Pirmo ūdens karti viņš izveidoja 2006. gadā First Floor restorānam Berlīnē.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pēc pārcelšanās uz saulaino Kaliforniju Amerikas Savienotajās Valstīs M. Rīzs ieguvis vienīgā ASV ūdens someljē jeb eksperta slavu. Viņa dzērienu kartē Ray’s & Stark bārā ir 20 dažādi ūdens veidi, kuru cena svārstās no 8 līdz 20 dolāriem par pudeli. Viņu galvenajā konkurējošajā restorānā Patina ir ieviesta līdzīga ūdens karte, kur iespējams par 50 dolāriem pasūtīt pat ūdens izlasi.

Kā vienus no labākajiem ūdens eksperts M. Rīzs restorāna apmeklētājiem iesaka ūdeni no Dānijas ledājiem, kas, pēc zinātāju teiktā, atsaucot atmiņā bērnību, kad daudzi garšoja lietus lāses, kā arī ūdeni no Slovēnijas, kam ir augsts magnija saturs un kam esot metāliska piegarša.

Daudzi, kuri pārstājuši lietot alkoholu, sūdzas, ka līdz ar to pazudusi arī tā īpašā gaisotne, ko vīna baudīšana piešķīra vakariņām, taču ar izmeklētu ūdens izlasi šo problēmu varot atrisināt.

TOP komentāri

  • Ieva
    +1 +1 0

    Ieva

    kamēr būs aitas, tikmēr būs cirpēji :) domaju,ka daudzi no apmeklētajiem neatšķirs ūdeni par 8 dolāriem no 20 dolāriem

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl