Uģa Veita jēra gaļas tadžīns un kāds īpašs pārsteigums desertā!

0 Komentāru
Uģa Veita jēra gaļas tadžīns un kāds īpašs pārsteigums desertā!
Foto no privātā arhīva

Fināls jāatzīmē ar vērienu, tāpēc “Gatavo 3” Uģis Veits iemācīs tev lielisku recepti – jēra gaļas tadžīns ar datelēm, turku zirņiem, apelsīnu sulu un medu.

Seko līdzi norādēm un smelies iedvesmu no Uģa padoma, kā pagatavos dateļu saldējumu!

Sastāvdaļas

  • 500 g jēra gaļas
  • 200 g turku zirņu (konservēti)
  • 1-2 gab. sarkanu sīpolu
  • 200 ml apelsīnu sulas
  • 20 g pētersīļu
  • 20 g piparmētras
  • 250 ml tomātu savā sulā
  • 1 gab čili
  • 150 g dateļu
  • 3-4 ķiploka daiviņu
  • 100 ml medus
  • Garšvielas: kumins, turmeriks, ingvera pulveris, medus, kanēlis, krustnagliņas, kadiķa ogas, koriandrs

Pagatavošana

Jēra gaļu sadala mazākos gabalos un apbrūnina uz pannas ar sāli un pipariem.

Notīra un sakapā sīpolu un ķiploku, sakapā un pievieno čili.

Piestā liek visas garšvielas izņemot medu un samaļ pulverī.

Uz pannas apcep dārzeņus, pievieno gaļu un turku zirņus. Pasautē, pievieno garšvielas, tomātus savā sulā, dateles un pēc nepieciešamības un gaumes pielej apelsīnu sulu un medu.

Liek visu tadžīna traukā vai karstuma izturīgā traukā, kuru pārklāj ar foliju un sautē tadžīnu krāsnī 150 C aptuveni trīs stundas vai līdz gaļa ir pilnīgi mīksta.

Pasniedz ar svaigi kapātiem pētersīļiem un piparmētru.

Foto

Video

0 Komentāru