Zane no Precos ar svešinieku piedāvā vegānu ēdienu receptes

4 komentāri

2. Piparmētras svaigums brokastīs

2/5

Karstai dienai

Foto: jules, Flickr

Foto: jules, Flickr

Aukstā skābeņu zupa ar saulespuķu sēklu krējumu

1 gab nogatavināts avokado
2 gab ķiploka daiviņas
1 liela sauja skābeņu
2 novārīti kartupeļi
svaigas dilles
1 neliels gurķis
sāls, pipari, sinepes

Krējumam:
200 g saulespuķu sēklu
1 ēd.k citrona sulas
sāls/pipari
ķiploka daiviņa
2 ēd.k. balzāmetiķa
ūdens

Skābenes sagriež, blanšē (1/2 minūti vāra karstā ūdenī), atdzesē kopā ar šķidrumu. Sagriež stienīšos kartupeļus, gurķi, avokado, sakapā ķiploka daiviņu un dilles.

Gatavo saulespuķu sēklu krējumu: 200 g saulespuķu sēklu blendera krūzē aplej ar ūdeni tā, lai sēklas nosegtas, un pievieno vēl nedaudz ūdens, 1 ēd. karote citronu sulas, etiķi, 1 ķiploka daiviņu, piparus,sāli (ja blenderējot konsistence šķiet par biezu, pievieno vēl ūdeni).

Lielā bļodā sajauc krējumu, skābenes un tām izmantoto ūdeni, dārzeņus, pēc garšas pievieno sāli/ piparus, ja vēlas – nedaudz sinepju.

Ja zupu vēlas šķidrāku, pievieno ūdeni.

2. Piparmētras svaigums brokastīs

2/5

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

ASOCIĀCIJU TESTS! Mēs uzminēsim, kā Tu pavadīji vasaru!

ASOCIĀCIJU TESTS! Mēs uzminēsim, kā Tu pavadīji vasaru!

Vasaru pārsvarā pavadīji siltās zeķēs, vērojot lietus lāses aiz loga, vai arī gluži pretēji – aktīvi sportojot brīvā dabā, pa vidu daudziem koncertiem un festivāliem? Godīgi aizpildi šo testu un skaties – vai mēs spēsim uzminēt, kāda patiesībā bija Tava vasara!

Lasi vēl