Zane no Precos ar svešinieku piedāvā vegānu ēdienu receptes

4 komentāri
Zane no Precos ar svešinieku piedāvā vegānu ēdienu receptes
Publicitātes foto

Šovā Precos ar svešinieku iepazītā Zane Laure ikdienā gādā par kafejnīcas Miit apmeklētāju vēderiem. Jau 12 gadus viņa sevu sauc par vegāni un pēc Skaties.lv aicinājuma piedāvā četras kārdinošu vegānu ēdienu receptes dažādiem dzīves gadījumiem.

Karstai dienai

Foto: jules, Flickr

Foto: jules, Flickr

Aukstā skābeņu zupa ar saulespuķu sēklu krējumu

1 gab nogatavināts avokado
2 gab ķiploka daiviņas
1 liela sauja skābeņu
2 novārīti kartupeļi
svaigas dilles
1 neliels gurķis
sāls, pipari, sinepes

Krējumam:
200 g saulespuķu sēklu
1 ēd.k citrona sulas
sāls/pipari
ķiploka daiviņa
2 ēd.k. balzāmetiķa
ūdens

Skābenes sagriež, blanšē (1/2 minūti vāra karstā ūdenī), atdzesē kopā ar šķidrumu. Sagriež stienīšos kartupeļus, gurķi, avokado, sakapā ķiploka daiviņu un dilles.

Gatavo saulespuķu sēklu krējumu: 200 g saulespuķu sēklu blendera krūzē aplej ar ūdeni tā, lai sēklas nosegtas, un pievieno vēl nedaudz ūdens, 1 ēd. karote citronu sulas, etiķi, 1 ķiploka daiviņu, piparus,sāli (ja blenderējot konsistence šķiet par biezu, pievieno vēl ūdeni).

Lielā bļodā sajauc krējumu, skābenes un tām izmantoto ūdeni, dārzeņus, pēc garšas pievieno sāli/ piparus, ja vēlas – nedaudz sinepju.

Ja zupu vēlas šķidrāku, pievieno ūdeni.

4 komentāri