Komentāri
Alise Haijima atklāj savu īpašo sāls standziņu recepti
INSTAGRAM

”X Faktora” pirmās sezonas dalībniece, dziedātāja Alise Haijima laikā, kad jāuzturas mājas, ļaujas eksperimentiem virtuvē. Mūziķe izmēģina smalkmaizīšu un sāls standziņu receptes.

”Vai man vienīgajai ļoti garšo sāls standziņas ar sieru? Es esmu kā ”apsēsta”! Vispār esmu sāļo gardumu cilvēks, patīk viss, kas ir sāļš,” sociālajos tīklos raksta Alise.

Alise izmēģinājusi pagatavot sāls standziņas ar sieru. Viņa pati nevar spriest par rezultātu, bet mīļotais bijis sajūsmā!

Standziņu pagatavošanai var taisīt mīklu mājās, vai iegādāties to veikalā jau gatavu. Derēs arī kārtainā rauga mīkla!

Dziedātāja iesaka strēmeles savirpināt – tā būs garšīgāk, tāpat ieteicams, lai standziņas ir plānas.

”Noteikti neskopojamies ar sāli un olu, ko pievienojam tieši pirms cepšanas. Bazilika vietā var izmantot arī oregano,” pamāca Alise.

Alise savam kulinārijas eksperimentam izmanto divu veidu sierus, bet arī citi sieri sniegs labu garšu.

Pagatavošana:

Samaisi kopā sarīvētus sierus un baziliku.

Izrullē mīklu četrstūra formā un izlīdzini malas, ielokot.

Sakul olu ar ūdeni. Iesmērē pusi no mīklas.

Uz iesmērētās daļas izkaisi sieru maisījumu un izlīdzini.

Pārloki pāri mīklu un atkal iesmērē ar olu.

Sagriez mīklu 2-3 centimetru biezās strēmelēs.

Nedaudz izstaipi strēmeles un savirpini.

Savirpinātās strēmeles izliec uz cepampannas, kurā ievietots cepampapīrs un kārtīgi iesmērē ar olu.

Pārkaisi ar sāli! Neskopojies.

Cep 180 grādos, līdz standziņas paliek oranžīgi brūnas.