Svaigi, aromātiski un pavisam bez gaļas – piecas vasarīgas pastinaku receptes.

Pievienot komentāru

Kaut latviešu virtuvē tas vēl nav ļoti populārs, pasaules kulinārijā baltais burkāns jeb pastinaks ir ārkārtīgi iecienīts. Pastinaka saknei piemīt saldums un sīvums – tieši tāpēc tā ir tik universāla un tiek izmantota visdažādākajos ēdienos, kā arī ir viena no pamatsastāvdaļām dārzeņu buljonā. Pavasarī, kad tā vien kārojas ko svaigu, pastinaks lieliski garšos kopā ar sezonas zaļumiem, dārzeņiem, sieru un citi veģetāriem gardumiem.

Skaties pirmo ”5 garšas iedvesmai” sēriju, kas veltīta tikai veģetāriem ēdieniem, un uzzini, kā pastinaku pagatavot visdažādākajos veidos, kā arī atklāj, kā pagatavot dārzeņus un graudaugus, nezaudējot to piesātināto garšu!

Foto: Publicitātes foto

Svaigi un veselīgi salāti ar gardu dresingu vieglai un veģetārai maltītei, kurā gaļas nebūt nepietrūks!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Romiešu salāti

Garšaugi

Pastinaka sakne

Melnās lēcas

Kaltēti tomāti

Žāvētas plūmes

Eļļa

Cietais siers

Indijas rieksti

Garšvielas

Pilnu recepti skaties video

 

Tempūras mīklā cepta portabello sēni, ar garšaugu sviestā gatavotu pastinaka sakni

Foto: Publicitātes foto

Viens no labākajiem gaļas aizvietotājiem ir sēnes, tādēļ vasarai atbilstošā veģetārā pamatēdienā šoreiz galvenajā lomā sātīgā Portabello sēne.

Nepiecieciešamās sastāvdaļas:

Portabello sēne

Milti

Gāzēts ūdens

Garšvielas

Pastinaka sakne

Sviests

Baltvīns

Zaļumi dekorēšanai

Pilnu recepti skaties video

 

Biezpiena trifele ar pastinaku ievārījumu

Foto: Publicitātes foto

Deserta mīļotājiem patiks ātra un garda variācija ceptajai biezpiena trifelei, kurai saldākas notis piešķirs pastinaka saknes ievārījums.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Biezpiens

Olas

Milti

Cukurs

Vaniļa

Eļļa

Pastinaks

Laims

Svaigas ogas

Zaļumi dekorēšanai

 

Pilnu recepti skaties video

 

Atrajās receptēs  – svaigas un garšas piesātinātas uzkodas! Skaties video un uzzini, kā ātri pagatavot krāsnī ceptu, iesalā un paprikas pulverī marinētu pastinaku, kā arī remulādi, ko parasti gan gatavo no selerijas, bet šoreiz tā, protams, taps, izmantojot pastinaka sakni!

Vienmēr svaigus un garšīgus produktus meklē Rīgas centrāltirgū!