Vakariņās pie Jāņa Ozola ciemiņi slauka aizkustinājuma asaras

2 komentāri

TV3 izklaidējoši kulinārajā šovā ”Gandrīz ideālas vakariņas” trešo svētku mielastu šajā nedēļā gatavoja diriģents Jānis Ozols, un trešdienas vakars izvērtās īpaši saviļņojošs.

Jānis savus jaunos draugus horeogrāfu Agri Daņiļeviču, grupas ”Tautumeitas” dalībnieci Asnati Rancāni un titula ”Latvijas lepnums 2019” ieguvēju Dinu Grīnbergu uzņēma savās mājās Tumē.

Sagatavot trīs ēdienus no dažādu tautu virtuves Jānim palīdzēja visa ģimene, lai gan diriģents paziņoja, ka šovā neplāno uzvarēt un uz to arī neiet.

Namatēvs viesus sagaidīja ar maizītēm ar sievas mātes gatavotu vistu aknu pastēti, kas bagātināta ar konjaku, ko visi notiesāja slavēdami.

Uzkodā galdā tika celta indiešu tomātu zupa ar itāļu maizi. ”Varbūt īsti līdz galam pamatojumu, kāpēc tas ir uz Latvijas valsts svētku galda, es nesajutu, bet, no otras puses, šis ēdiens bija absolūti mana gaumē,” sprieda Asnate.

Pamatēdienā visi varēja baudīt ceptu vistu, kas bija tika labi pagatavota, ka kusa mutē.

Pēc iestiprināšanās namatēvs viesiem ierosināja izkustināt kājas, izmetot loku pa Tumes centru. Jānis trijotni aizveda uz kultūras namu, kur viņus sagaidīja pārsteigums – pasaulē atzītā latviešu kora ”Maska” koncerts diriģenta Jāņa Ozola vadībā.

”Man uzreiz bija spalva gaisā, asaras acīs,” atzina Agris. Arī Asnate sacīja, ka jutusies saviļņota: “Tirpiņas skrēja, asaras lija, sirds pukstēja straujāk.” Bet Dina sprieda, ka otrreiz dzīvē tik ekskluzīvas iespējas baudīt koncertu, kas sniegts trīs klausītājiem, vairs nebūs.

Vakara noslēgumā tika baudīta ābolkūka ar pašu gatavotu saldējumu un saliktas atzīmes – Jāņa veikumu ciemiņi novērtēja ar 88 punktiem.
2 komentāri