Olgai Rajeckai ciemošanās pie Valtera Pūces izvēršas īpaši saviļņojoša

8 komentāri
Olgai Rajeckai ciemošanās pie Valtera Pūces izvēršas īpaši saviļņojoša

Pirmdienas, 16. novembra, pievakarē TV3 skatītājiem bija iespēja iepazīties ar kulinārijas šova ”Gandrīz ideālas vakariņas” šīs nedēļas dalībniekiem, un pirmais vakars noslēdzās uz īpaši aizkustinošas nots.

Šajā nedēļā viens pie otra viesosies visnotaļ raiba kompānija – dziedātāja Olga Rajecka, kūku meistare un uzņēmēja Liene Zemīte, skeitbordists Madars Apse un mūziķis Valters Pūce, kurš galdu klāja pirmajā vakarā.

Valters viesus uzņēma savā Rīgas dzīvoklī, kas iekārtots divos nama stāvos un kurā viņš mitinās kopā ar līgavu Ilvu un abu kopīgo piecus gadus veco meitiņu Paulu. Ieskats Valtera dzīvoklī šeit!

Lai arī vakariņas norisinājās svētku nedēļā, namatēvs bija nolēmis galdā celt ēdienus no dažādām pasaules virtuvēm. ”Jo latvieši taču ir arī ārzemēs, un viņi tak arī svin,” skaidroja Valters.

Uzkodā tika pasniegti cepeškrāsnī cepti un ar parmazāna sieru apkaisīti tomāti, kas bagātināti ar lapu salātiem, kas īpaši pie dūšas gāja Madaram.

Vakariņotāji bez liekas kavēšanās steidza noskaidrot katra ēšanas paradumus. Olga atklāja, ka savulaik uzturā nav lietojusi ne gaļu, ne olas, ne zivis. ”Bet aizbraucu uz Indiju un sapratu, ka jāēd viss,” viņa skaidroja.

Valteram dzīvē bijis brīdis, kad viņš izvairījies no gaļas ēdieniem, bet kompānijā vienīgā gandrīz veģetāriete izrādījās Liene, kura gaļu ēd šad un tad.

Pamatēdienā tika pasniegti makaroni ar šķiņķi jeb ”pasta carbonara”, ko visi kā viens novērtēja ļoti atzinīgi. ”Šī bija garšīgākā ”pasta carbonara”, ko esmu ēdusi,” Valtera veikumu slavēja Liene.

Lai tiktu pie deserta – saldā olu krēma –, viesiem pašiem nācās pielikt roku, lai tas taptu. ”Jo vairāk visus var iesaistīt, jo labāk,” sprieda Liene. Savukārt namatēvs viesus iesaistīšanu deserta gatavošanā skaidroja: ”Esmu tik milzīgs šī saldā ēdiena fans, ka gribēju, lai arī viņi zina, kā to uztaisīt.”

Vakara noslēgumā Valters ķērās pie čella un duetā ar pianistu Daini Teni sniedza nelielu uzstāšanos, kas sevišķi saviļņoja ne tikai Olgu, bet arī pašu namatēvu. ”Nebija paredzēts, ka jāraud,” izteicās Valters.

Gardo ēdienu, skaisto mūziku un vakara atmosfēru viesi novērtēja ar 30 punktiem.