Foto: TV3 ēšanas šovā viesus uzņem Aldis Gobzems

182 komentāri
Foto: TV3 ēšanas šovā viesus uzņem Aldis Gobzems
F64

Trešdienas, 25. novembra, pievakarē TV3 skatītāju novērtējumam tika nodots izklaidējošā šova ”Gandrīz ideālas vakariņas” jaunākais raidījums, kurā savas gatavošanas un viesus uzņemšanas prasmes demonstrēja populārais politiķis Aldis Gobzems.

Šajā nedēļā cits pie otra ciemojas dziedātāja Ieva Sutugova, uzņēmējs un restorāna ”Hercogs” līdzīpašnieks Andris Rūmītis, modele un TV personība Māra Sleja un Saeimas deputāts Aldis Gobzems, pie kura kolorītā kompānija satikās trešajā vakarā.

Deputāts saviem jaunajiem draugiem un šova skatītājiem bija apņēmies nodemonstrēt to, kā cilvēki ēd laukos, jo viņa ģimenē nav ierasts gatavot sarežģītus ēdienus.

”Izskatās, ka džekam problēmas ar alkoholu, jo viņš visur alkoholu ”močī” iekšā,” pēc ēdienkartes aplūkošanas atzina šefpavārs Andris. ”Un, ja kaut ko uzkodīsim, ļoti labi,” izteicās allaž smaidīgā Ieva.

Līdz ar viesu ierašanos namatēvs bez īpašas kavēšanās trijotnei piedāvā iedzert apetītes rosināšanai. Māra paziņoja, ka no alkohola atsakās, tomēr namatēvs uzjauca kokteili, kuru pēc saskandināšanas Māra gan nolika atpakaļ uz galda.

”Tā ir necieņa pret cilvēku,” viņas rīcību vērtēja Andris. ”Es domāju, ka Mārai vajadzēja kaut vai bišķi pagaršot.”

Lai gan vakariņotāji centās pierunāt, Māra tomēr no alkohola kategoriski atteicās. ”Tā nevajag darīt, īpaši, ja esi pirmo reizi viesībās. Nebija labais tonis,” atzina šefpavārs. Taču Māra skaidroja, ka viņai etiķete nerūp. ”Es teicu: es nedzeršu alkoholu.”

Kompānija ātri vien iekarsa sarunā, apspriežot, kas izaudzina vīrišķīgu vīrieti. Aldis pauda viedokli, ka vīrišķību iemāca armijā, bet abas daiļā dzimuma pārstāves tam nevēlējās piekrist. Māra atzina, ka īstu vīrieti izmāca dejošana.

”Māra, problēma ir tajā, ka tu skaties no sievietes prizmas, tu objektīvi nevari skatīties no vīrieša prizmas,” norādīja namatēvs. Uz ko Māra atbildēja, ka viņa uz šo jautājumu raugās no cilvēcības prizmas.

”Ne par velti visos karaļnamos tas ir goda jautājums – iziet armiju,” pie sava palika Aldis. Taču Andris atzina, ka gan cieņu, gan disciplīnu, ko iemāca armijā, bērnam var ieaudzināt arī citādāk.

Visbeidzot kompānija ķērās pie ēšanas. Uzkodā galdā tika celta zivju zupu, bet pamatēdiens tika pasniegta cepta stirnas fileja ar garšaugiem, papildus grilēti baklažāni un cūku ribiņas ar slepeno piedevu un paša gatavotu adžiku.

Pēc iestiprināšanās kā vakara izklaidi Aldis piedāvāja pastaigu līdz Baltezeram, bet pēc atgriešanās mājās kompānijai atlika nobaudīt desertu – namatēva gatavoto tiramisu.

Alda pavārmākslu, izklaidi un vakaru kopumā trijotne novērtēja ar 29 punktiem – pa 10 punktiem viņš izpelnījās no Māras un Ievas un par vienu punktu mazāk saņēma no Andra.