”Nomētā piparu” arī, ja esi nepraša virtuvē! Jāņa Rāznas firmas ēdiens – vienkārši pagatavojams teļa gaļas sautējums

Pievienot komentāru
”Nomētā piparu” arī, ja esi nepraša virtuvē! Jāņa Rāznas firmas ēdiens – vienkārši pagatavojams teļa gaļas sautējums
REINIS AUGULIS

Šova ”Ceļo un gatavo ar Bārdu” vadītājs Jānis Rāzna trešajā raidījumā dodas uz Alojas novadu, Brīvzemnieku pagastu, kur atrodas brīvdienu pastaigām ideāli piemērotā ”Purezera taka”. Brīvā dabā uz uguns top Jāņa mīļākā recepte – teļa gaļas sautējums. Skaties.lv piedāvā recepti, kura, Jānis garantē, būs pa spēkam ikvienam.

‘’Izklausās kruta – teļa  gaļas sautējums, bet to pagatavot ir ārkārtīgi vienkārši. Iedomājies, tu vari ‘’nomētāt’’ tādu ‘’piparu’’ un paziņot: ‘’Es uztaisīju teļa gaļas sautējumu,” sarunā ar Skaties.lv smejas Jānis. Lūk, cik tas patiesībā ir tik vienkārši!

”Teļa gaļas sautējums”

Sastāvdaļas (3 – 4 porcijas):
teļa gaļa – 1 kg;
tomāti – 5 gab;
paprika – 3 gab;
sīpoli – 1 gab;
ķiploks – 4 daiviņas;
baklažāns – 1 gab;
svaigs koriandrs – 1 sauja;
svaigi pētersīļi – 1 sauja;
svaigs baziliks – 1 sauja;
sāls, pipari – pēc garšas.

Pagatavošana:
Visu, kas mazgājams – nomazgā. Visu, kas mizojams – nomizo. Teļa gaļu sagriež gabaliņos. Sagriež sīpolus. Paprikai izņem sēkliņas un sagriež šķēlītēs. Ķiplokus pārgriež uz pusēm. Sasmalcina zaļumus. Dārzeņus sagriež šķēlēs.
Visus produktus katlā liek kārtām šādā secībā: gaļa, sīpoli, paprika, tomāti, baklažāni, zaļumi, ķiploki.
Pievieno sāli un piparus. Uz nelielas liesmas sautē divas stundas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.

Noskaties raidījumu ”Ceļo un gatavo ar Bārdu” Go3 un tiec pie vēl citām lieliskām, vienkāršām receptēm, kā arī iedvesmas brīvdienu braucienam! Spied TE un baudi sev ērtā laikā un vietā!