Kūkas ir jāēd, uzskata Anna Panna un izdod recepšu grāmatu

Komentāri

TV3 kulinārijas šova Gatavo 3 un žurnāla Pie Galda! saldumu sadaļas autore Anna Birmane, plašākai publikai pazīstama kā Anna Panna, ir piepildījusi sen lolotu sapni – savas vismīļākās saldumu receptes apkopotas grāmatā Annas Pannas kūkas.

Doma par pašai savu kūku grāmatu Annai mieru nelika jau ilgi: ”Es uzskatu, ka kūkas ir jāēd! Tas, protams, nenozīmē, ka tas jādara katru dienu, taču es ticu, ka mājās gatavotos saldumos slēpjas īpaša maģija. Tos nevar aizstāt neviena veikalā pirkta kūka.”

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Anna kūkas cep kopš bērnības. Šajos gados ir sakrājusies paprāva kaudzīte ar pārbaudītām, līdz pēdējam gramam noslīpētām visgardākajām un mīļākajām kūku receptēm. Tagad tās visas apkopotas 224 lappusēs deviņās tematiskās nodaļās – no brokastu saldumiem, cepumiem, kapkeikiem līdz skaistām svētku tortēm. Pie savas nodaļas tikušas Annas vismīļākās – siera kūkas, šokolādes gardumi, bez grēka saldumi un receptes, ko novērtēs bērni. Sākuma sadaļu Anna veltījusi noderīgiem padomiem virtuvē.

”Ar šo grāmatu es ceru, ka jūs iemīlēsiet kūkas tik pat ļoti, kā tās mīlu es pati. Vēlos iedvesmot jebkuru, kurš atšķirs šo grāmatu, izslaucīt putekļus no krāsns, notīrīt tās stikliņu un pagatavot kādu gardumu,” saka Anna.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Draugus, paziņas un visus tos, kas, tāpat kā Anna Panna, mīl kūkas un uzskata, ka kūkas ir jāēd, grāmatas autore aicina uz Annas Pannas kūkas grāmatas atvēršanas svētkiem šodien, 1. jūlijā, plkst. 17.00 veikala Stockmann 4. stāvā, lai kopīgi nosvinētu, apskatītu un arī nogaršotu Annas paveikto. Ja būs vēlme uzreiz doties mājās un cept, grāmatu varēs arī iegādāties ar visu autores autogrāfu.

Anna Birmane jeb Anna Panna ar kūku cepšanu nodarbojas kopš mazotnes. Kā viņa atceras, pirmā kūku grāmata bijusi britu autores Lorēnas Paskālas Baking made easy. Jau uzreiz pēc skolas Anna sāka strādāt kafejnīcās, restorānos un konditorejās, taču viņu vienmēr ir interesējis darīt kaut ko citu. Viņa sāka cept makarūnus, jo neviens Rīgā tos vēl negatavoja. Viņai vienmēr bijis interesanti pētīt dažādas receptes un atklāt knifus, par kuriem neviens nestāsta. Lieliskākā sajūta, viņasprāt, ir nodot šo iegūto informāciju tālāk citiem. Varbūt tieši tāpēc 2013. gadā Anna sāka sadarboties ar žurnālu Pie Galda!, un arī tagad viņas pārziņā ir visa saldumu sadaļa. Tāpat kopā ar Annu nofilmētas jau divas sezonas jeb 30 TV3 Gatavo 3 kulinārijas raidījuma sērijas. Bet priekšā vēl daudz izaicinājumu, ko Anna ar nepacietību gaida.

Kā Anna gatavo rabarberu bezē kūkas, skaties video!

Elegants glamūrs un stilīgs roks! Kā “X Faktora” talanti Edgars Kreilis un Aivo Oskis veidoja savu skatuves tēlu?

Elegants glamūrs un stilīgs roks! Kā "X Faktora" talanti Edgars Kreilis un Aivo Oskis veidoja savu skatuves tēlu?

Pasaules slavenajā mūzikas šovā “X Faktors” sevi spilgti pieteikuši vairums Latvijas dziedošo talantu. Kāpt uz skatuves, visnotaļ, palīdz ne vien draugu un ģimenes atbalsts, bet arī drosme un pārliecība – šajā jautājumā dziedātājiem atbalstu sniedz iepirkšanās centrs “Domina Shopping”, kā arī stiliste un modes dizainere Indra Salceviča.

Lasi vēl