Īsts, svaigs, gards zandarts un simtgades saldēdiens! Trīs receptes kā sevi palutināt svētkos

0 Komentāru

Rīgas Centrāltirgus rosībā vienmēr jūtama neliela svētku atbalss, jo, tomēr liela daļa cilvēku nāk te, lai celtu galdā svaigus produktus saviem tuvajiem lielākos vai mazākos svētkos, tomēr, Latvijas simtgade, tie ir svētki, kuri jāsvin ar īpašu sajūtu. Šoreiz, par godu Latvijas simtgades svētkiem raidījumā “5 Garšas iedvesmai” tiks pagatavots kas patiešām īpašs. Īsts, svaigs, gards zandarts! Viena no cēlākajām un, noteikti, gardākajām upes zivīm!

Zandarta zivju zupa

Aukstā laikā lieliski sasildīs viena no pavāra iecienītākajām receptēm zivju zupai! Viņa izpildījumā – ar kaperiem, spinātiem, kariju un kokosa pienu!

Produkti:

  • Zandarts
  • Pupiņu pākstis
  • Kaperi
  • Spināti
  • Karija pulveris
  • Kokosa piens
  • Garšvielas
  • Sīpoli
  • Burkāni

Cepta zandarta fileja

Jāpasniedz ar garšaugu kuskusu un ceptiem ķiršu tomātiem.

Produkti: 

  • Zandarts
  • Sviests
  • Garšaugi
  • Kuskuss
  • Ķiršu tomāti
  • Spināti
  • Saldais krējums

Simtgades saldais ēdiens

Svaigā siera kūka, kurai garšu papildina ar svaigām dzērvenēm un skābo krējumu.

Produkti: 

  • Smilšu mīkla
  • Saldais krējums
  • Svaigais krēmsiers
  • Baltā šokolāde
  • Cukurs
  • Laims
  • Citrons
  • Apelsīns
  • Dzērvenes
  • Skābais krējums
  • Pūdercukurs
  • Piparmētra
0 Komentāru