Ieved Ziemassvētku noskaņas savās mājās jau rudenī! Trīs gardas pelēko zirņu receptes

0 Komentāru

Katram gadalaikam ir sava ēdienkarte, kuru nemainīgi baudām noteiktos svētkos un pasākumos. Arī pelēkie zirņi mums asociējas ar Ziemassvētkiem un Vecgada vakaru. Ar saceptu sīpolu un speķi tie ir ļoti garšīgi. Taču kā vēl pagatavot un pelēkos zirņus, to zina pavārs Arnis Ansons no raidījuma “5 garšas iedvesmai”!

Pelēkie zirņi

Pelēkos zirņus var pagatavot ļoti dažādos veidos! Tos var pasniegt kopā ar ziedkāpostu, svaigu mārrutka sakni, ciedru riekstiem un baziliku!

Recepte:

  • Ziedkāposts
  • Karijs
  • Pelēkie zirņi
  • Laims
  • Svaiga mārrutka sakne
  • Baziliks
  • Ciedru rieksti

Pelēko zirņu pikas

Tiem, kuri bērnībā mīlēja klasiskās pelēko zirņu pikas, izrādās tās pagatavot pavisam citā manierē! Ar bekonu, rudzu rīvmaizē, pasniegtas ar siera un svaigu lociņu mērci!

Recepte:

  • Pelēkie zirņi
  • Zirņu milti
  • Olas
  • Rudzu rīvmaize
  • Siers
  • Saldais krējums
  • Lociņi

Pelēko zirņu pankūkas

Arī cepot pankūkas jādomā par veselību! Tāpēc ir iespēja arī cept biezās pankūkas ar pelēkajiem zirņiem, un pasniegt tās ar kļavu sīrupu un sviestu!

Recepte:

  • Zirņu milti
  • Pelēkie zirņi
  • Olas
  • Piens
  • Cukurs
  • Kļavu sīrups
  • Sviests
0 Komentāru