Iedvesmai vakariņām: sautējums, kurš būs pa spēkam ikvienam, Jāņa Rāznas gaumē

8 komentāri
Iedvesmai vakariņām: sautējums, kurš būs pa spēkam ikvienam, Jāņa Rāznas gaumē
PUBLICITĀTES FOTO

Go3 debitējis raidījums, tiem, kuriem tīk atpūta brīvā dabā un gardi paēst – ‘’Ceļo un gatavo ar Bārdu’’. Raidījuma vadītājs Jānis Rāzna pirmajā sērijā dodas uz Tukuma novada Zentenes pagasta ”Jānīša dabas taku”, kur uz uguns top gardums ar nosaukumu ”Pats savā sulā”. Uz ugunskura vai savā virtuvē – to varēs pagatavot ikviens, pat tie, kuri ar pavārmākslu nav draugos.

“Pats savā sulā”

Sastāvdaļas (3 – 4 porcijas):

sīpoli – 1 kg
tomāti – 1 kg
liesa gaļa – 1 kg
ķiploks – 2 galviņas
svaigi loki – 1 buntīte
sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Visu, kas mazgājams – nomazgā. Visu, kas mizojams – nomizo.
Tomātus sagriež biezās +/- 1 cm šķēlēs.
Sīpolus sagriež biezās +/- 0.5 cm ripās.
Gaļu sagriež +/- 3×3 cm kubiņos.
Kā pirmos katlā liek tomātus, tos vienmērīgi izvieto katla apakšā. Virs tomātiem vienmērīgi izvieto gaļu. Virs gaļas, brīvi – dažādās katla vietās, liek ķiploku daiviņas.

Kā noslēdzošo sastāvdaļu katlā ievieto sīpolus.
Sautē. Vistas, tītara vai teļa gaļu sautē +/- 1,5 stundas. Liellopu vai cūkgaļu sautē +/- 2,5 stundas.

Apmēram 10 minūtes pirms ēdiens ir gatavs, tam tiek pievienotas garšvielas – sāls un pipari, tos pievieno individuāli pēc garšas.

Visu samaisa un atstāj sautēties pēdējās 10 minūtes.

Jāņa padoms: Pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem (lai gan garšīgi ir arī bez, bet zaļumus (piemēram, sīpollokus) novērtēs “Spaisī Sinjoritas”.

Noskaties raidījumu pats un iepazīsti arī dabas takas Tukuma pusē! Baudi ”Ceļo un gatavo ar Bārdu” pirmo sēriju Go3 TE!

Vairāk par jauno raidījumu un tā tapšanas aizkulisēm lasi TE!

8 komentāri