Ideja brīvdienām svaigā gaisā – pārgājiens Vecumnieku pagastā un veģetārā biešu zupa Jāņa Rāznas gaumē

Pievienot komentāru
Ideja brīvdienām svaigā gaisā – pārgājiens Vecumnieku pagastā un veģetārā biešu zupa Jāņa Rāznas gaumē
REINIS AUGULIS

Šova ”Ceļo un gatavo ar Bārdu” vadītājs Jānis Rāzna šonedēļ sarūpējis piknika variantu veģetāriešu gaumē. Jānis dodas uz Vecumnieku pagasta Zvirgzdes ”Balto kāpu”, kur ne tikai atklās daudziem nezināmu maršrutu brīvdienai pie dabas, bet arī pamācīs, kā vienkārši pagatavot veģetāru biežu zupu. Brīdinām – ēdīs arī pārliecināti gaļēdāji.

”Veģetārā biešu zupa”

Sastāvdaļas (3 – 4 porcijas):

vārītas bietes – 3 gab.;
miežu putraimi – 1 sauja;
kartupeļi – 3 gab.;
sīpoli – 2 gab.;
dārzeņu buljons – 1 kubiņš;
burkāns – 1 gab.;
tomātu pasta – 2 ēdamkarotes;
lauru lapas – 2 gab.;
sālīti gurķi – 3 gab.;
gurķu sālījums – 120 ml;
ķiploks – 3 daiviņas;
skābais krējums;
zaļumi – pēc ieskatiem;
sāls, pipari, cukurs – pēc garšas.

Pagatavošana:

Visu, kas mazgājams – nomazgā. Visu, kas mizojams – nomizo. Sarīvē burkānus. Kartupeļus sagriež salmiņos. Sagriež sīpolus. Liek katlā burkānus, kartupeļus un sīpolus. Pārlej ar ūdeni un vāra līdz dārzeņi ir mīksti.

Sarīvē vārītas bietes. Katlā pievieno: rīvētas bietes, tomātu pastu, dārzeņu buljona kubiņu, sāli, piparus, lauru lapas, mazliet cukuru. Visu samaisa un turpina vārīt dažas minūtes.

Tikmēr sīki sagriež sālītus gurķus. Caur ķiploku spiedi izspiež ķiplokus. Apmēram 5 minūtes pirms zupa ir gatava, pievieno sasmalcinātos gurķus, izspiestos ķiplokus un gurķu sālījumu.

Pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem.

Skaties raidījuma ”Ceļo un gatavo ar Bārdu” jauno sēriju, atklāj Zvirgzdes ”Balto kāpu” un citas lieliskas vietas piknikam! Meklē raidījumu Go3!