Vakars pie saimnieces Zandas izvēršas emociju pilns

6 komentāri

Trešdienas, 16. oktobra, pievakarē TV3 skatītājiem bija iespēja sekot līdzi šīs nedēļas izklaidējošā kulinārijas šova ”Vakariņas četratā” raibās kompānijas piedzīvojumiem. Trešajā vakarā ciemiņus savās mājās ”Vīnkalni” uzņēma latvisko gudrību pazinēja Zanda Žentiņa, un vakars izvērtās krāsains un emocijām bagāts.

Kā atzina Zanda, tikpat labi, cik Latvijā, viņa jūtas arī Itālijā, tomēr šajā vakarā viņa nolēma demonstrēt savu latvisko šķautni.

”Vīnkalnu” saimniece ir visadvancētākā virtuves pavēlniece no visiem šīs nedēļas šova dalībniekiem. Tādēļ arī viņas viesi – dziedātāja Kristīne Šomase, aktieris Pauls Iklāvs un kendamas meistars Ingus Rutulis – uz šo vakaru lika vislielākās cerības.

Namamāte pamatēdienā gatavoja dolmas jeb vīnogu lapu tīstoklīšus ar maltās gaļas pildījumu. ”Ou, sh*t! Izskatās riktīgi slikti,” internetā apskatot, kas viņu sagaida vakariņās, paziņoja Ingus un izteica cerību, ka dolmas vietā tiks pie picas.

Cerību baudīt autentiskās itāliešu picas izteica arī pārējie šova dalībnieki, tādēļ Zanda neļāva pievilt viņu gaidas.

Uz viesiem patīkamu iespaidu atstāja ne vien ēdienkartē neiekļauto picu baudīšana, bet arī ar īpašu rūpību iekārtotā un ar dabas veltēm dekorētā ēdamistaba.

”Tas, ko es jums šovakar došu, ir tas, kā es redzu lietas,” paziņoja namamāte un steidza pasniegt koka bļodās servētu uzkodu – auksto zupu ar olu, sviestā ceptiem jaunajiem kartupeļiem un dārza zaļumiem.

Šova dalībnieki atzina, ka uzkoda bijusi izcila, tomēr Pauls un Ingus neslēpa, ka pēc pirmā oficiālā ēdiena baudīšanas jau jutušies paēduši.

To paredzot, saimniece jauniešus mudināja izkustēties ”ēdiena sakratīšanas rotaļā”.

Vakara turpinājumā kompānija atgriezās ēdamistabā un ķērās pie dolmu baudīšanas. ”Teikšu atklāti: ir labāk nekā es biju gaidījis,” vārdus par iepriekš ēdienam veltīto kritiku nu ņēma atpakaļ Ingus.

Ar to vakars nebeidzās, un saimniece viesus aicināja nodoties improvizācijai ar paštaisītajām šamaņu bungām, kam sekoja brišana pa upi, bet deserts – putukrējums ar ogām – tika baudīts īpaši iekārtotā vietā zem dzelzceļa tilta.

”Es tur sajutos kā miera baznīcā, kur tu atlaidi visu slikto, uzsūci labo. Negribējās iet prom no šīs vietas,” atzina Kristīne, kuru Zanda aicināja nodziedāt kādu dziesmu.

Zandas gatavošanas un viesu uzņemšanas prasmes tika novērtētas ar 34 punktiem – Pauls un Ingus katrs piešķīra pa 11 punktiem, bet no Kristīnes tika saņemti 12 punkti.