Vakariņu šova lustīgākā nedēļa noslēdzas ar pamatīgu ālēšanos

Pievienot komentāru
Vakariņu šova lustīgākā nedēļa noslēdzas ar pamatīgu ālēšanos

Ceturtdienas, 12. decembra, pievakarē TV3 noslēdzās izklaidējošā kulinārijas šova ”Vakariņas četratā” kārtējais raidījums cikls, un šajā vakarā jautrā kompānija – TV šovu producents Dāvis Valdnieks, radošā personība Līga Rīga un māksliniece Ieva Cipruse – devās ciemos uz Latgali pie iepazīšanās spēles ”Saimnieks meklē sievu” varoņa Oskara Bērziņa.

Jau iesākumā Oskars paziņoja, ka īpašajiem viesiem sarūpējis īpašus galda piederumus – zelta karotes, uz ko šīs nedēļas mutīgākajam dalībniekam Dāvim vārdi kabatā nebija jāmeklē: ”Principā tas varētu būt bezgaumības kalngals.”

Tāpat Dāvis sprieda, ka vakars pie Oskara solās būt ar pamatīgu izēšanos: ”Pieēdīsimies tā līdz ūkai. Principā iet vairs nevarēs, būs jāveļas.”

Lielveikalā no piena produktu plaukta Oskars izvēlējās skābo krējumu ar 25 procentu tauku sastāvu un nosaka, ka vēl labāks būtu bijis vēl treknāks.

”Jo treknāk – jo labāk. Ziema nāk,” to, kādēļ priekšroku dod taukiem produktiem, skaidroja saimnieks. Pārējo vakariņotāju domas par treknajiem ēdieniem lasi šeit!

Pirms maltītes baudīšanas atraktīvais saimnieks ciemiņiem paziņoja, ka visi ēdieni tiks atklāti ar šmakovku.

”Tas nav tāpēc, lai mēs piedzertos. Tas nav tāpēc, ka mēs esam alkoholiķi. Tikai tāpēc, ka, ieredzot kārtīgu latgaliešu samagonku, viss iepriekšējais, ko esi apēdis, pazūd kā nebijis. Un tu vari atkal uzņemt kaut ko jaunu, un tavas garšas kārpiņas ir aktivizētas,” paskaidroja namatēvs.

”Šmakovka ir interesanta lieta. Tu viņu dzer, jūties baigi labi – dzer vienu, dzer otru, dzer trešo. Un tad kaut kādā brīdī tev ”pazūd” kājas, un tas parasti ir tajā brīdī, kad tu mēģini piecelties,” savu šmakovkas dzeršanas pieredzi atklāja Dāvis.

Uzkodā Oskars pasniedza kartupeļu pankūkas ar lasi un svaigo sieru, un Ieva nekavējās un paziņoja: ”Smird pēc divpadsmitnieka!” Taču māksliniece pavisam izkusa, kad Oskars ķērās pie akordeona un populārās latgaliešu dziesmas.

Pamatēdienā namatēvs cēla galdā ķirbju biezzupu ar vistas fileju, garnelēm, grauzdiņiem un sēklām, ko katrs varēja kombinēt atbilstoši savai gaumei un garšas kārpiņām, un Dāvis atzina, ka tā garšojusi kā restorānā. Tāpat producents savus izteikumus par zelta galda piederumiem nolēma ņemt atpakaļ.

Desertā Oskars pasniedza ar alu piesūcinātu plūmju sacepumu ar saldējumu.

Vakars noslēdzās ar pamatīgās lustēm – Oskars ciemiņus aizveda uz Riebiņu novada kultūras centru, kur vietējās folkloras kopas vadībā četrotne tika gan izdancināta, gan apdziedāta.

Kā izteicās Oskars, viņš visas iepriekšējās dienas bijis ļoti nejauks, piekasīgs un kārtīgs mērkaķis, un izteica cerību, ka trijotne viņa veikumu nevērtēs ar augstām atzīmēm, jo pats to nejūtas pelnījis.

Tomēr tieši Oskars kopvērtējumā kļuva par nedēļas uzvarētāju, savukārt šefpavārs Raimonds Zommers savu simpātiju balvu piešķīra Ievai.