Vakariņu šovā kompāniju pārsteidz mielošanās uz teātra skatuves

3 komentāri

Pirmdienas, 12. novembra, pievakarē TV3 skatītāju vērtējumam tika nodots izklaidējošā kulinārijas šova “Vakariņas četratā” valsts svētku tematikai veltītās nedēļas pirmais raidījums, kurā ciemos uzņēma Nacionālā teātra direktors un aktieris Jānis Vimba.

Šonedēļ šovā ”Vakariņas četratā” sapulcināta varen raiba kompānija – kopā ar Jāni Vimbu TV ekrānā mirdzēs ”tautumeita” Laura Marta Līcīte, pianists Dainis Tenis, kurš plašākai sabiedrībai zināms kā grupas ”Da Gamba” dalībnieks, un andelētāja ar desmit gadu pieredzi jeb pērļu medniece un tirdziņa ”Andele Mandele” dibinātāja Līva Jaunozola.

Jānis Vimba vakariņotājus uzņēma Nacionālajā teātrī jeb savās otrajās mājās un maltīti gatavoja improvizētā virtuvē uz teātra noliktavās pieejamiem rekvizītiem.

”Man tracina, ka svētkos šausmīgi daudz laika tērējam ēst gatavošanai. Man parasti šķiet, ka ēdienam jābūt vienkāršam un arī ātram,” atzina Jānis.

Pirms ķerties pie maltītes, kompānija pacēla pa šņabja šotiņam. Līva atzina, ka viņai pietrūcis uzkodas. Namatēvs skaidroja, ka to nepasniedza ar nolūku, jo pirmais ēdiens plānots pēc ekskursijas pa teātri, kuras laikā viesiem bija iespēja ielūkoties teātra aizkulisēs.

Ekskursijas noslēgumā namatēvs viesus aicināja baudīt trīs apdares veidu rupjmaizītes aktieru Ulda Siliņa un Kārļa Reijera muzikālajā pavadījumā. Dainis atzina, ka ēst, kamēr kāds spēlē mūziku, nav stils. Tādēļ kompānija vēderpriekiem nodevās mūzikas pauzēs.

Pēc uzkodas un aktieru koncertiņa laiks lielajam iznācienam prožektoru gaismās. Jānis viesus aicināja ieņemt vietas pie galda, kas uzklāts uz teātra lielās skatuves.

Līvai pirmais iespaids par atrašanos starmešu gaismā un aizkaru ierobežotā telpā radījis klaustrofobisku sajūtu: ”Tā kā bunkurā tu būtu.”

Taču, pirms ķerties pie pamatēdiena, tika atvērts priekškars. ”Tas bija atcerēšanās vērts mirklis,” atzina Dainis.

Vakara izskaņā Jānis teātra kafejnīcā pasniedza desertu jeb putukrējumu ar zemeņu zupu.

”Samērā vienkārši, bet gribu uzsvērt uz to, ka prezentācija, gatavošana, pasniegšana ir ievērības cienīga – ne katrs var atļauties, ne katrs tur var strādāt.

Manuprāt, pārējiem būs nedaudz jāiespringst par to, lai varētu kaut ko līdzīgu pie prezentācijas piedomāt,” Jāņa veikumu vakariņu šovā rezumēja šefpavārs Raimonds Zommers.

Arī vakariņotāji neskopojās ar atzīmēm: no Līvas Jānis saņēma 11 punktus, no Daiņa – 11, bet no Lauras – maksimāli iespējamos 12 punktus. Ekskursija ar trim maltītēm Nacionālajā teātrī rezultējās ar 34 punktiem.

Otrdien kompānija tiksies uz svinīgām vakariņām talantīgā pianista Daiņa virsvadībā.

3 komentāri