6 komentāri

Pirmdienas, 26. novembra, novakarē TV3 skatītāju vērtējumam tika nodots izklaidējošā kulinārijas šova ”Vakariņas četratā” nedēļas pirmais raidījums. Izbaudot divu nedēļu atvaļinājumu, pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs bija piekritis iesaistīties nelielā avantūrā un uzņemt pie sevis ciemos citas Latvijā pazīstamas, bet personīgi tuvāk vēl neiepazītas personas.

Aleksandram Samoilovam dalība TV3 vakariņu šovā bija īsts izaicinājums, jo sportists atklāja, ka pats negatavo. Vakariņotājus – aktrisi Antu Aizupi, sporta žurnālistu Edgaru Barbaku un stila ekspertu Denisu Ševeļovu – Aleksandrs bija nolēmis lutināt ar visai pamatīgiem ēdieniem.

Uzkodā sportists gatavoja boršču pēc vecmāmiņas receptes, ko Aleksandrs nav gatavojis kopš kāzām, kad iniciatīvu virtuvē pārņēma mīļotā sieviņa Anna.

Deniss svarīgas tikšanās dēļ bija spiests kavēt vakariņas, bet tas kompānijai netraucēja ķerties klāt pirmajam ēdienam, kam Aleksandrs bija devis nosaukumu ”Mačbumba”.

Pie galda Aleksandrs atklāja, ka treniņnometnes laikā viņš boršču mēdz izvārīt tik daudz, ka pietiek nedēļai. Šī atzina gan izraisīja uzskatu sadursmi viesu starpā. ”Es nemēģināšu saviem bērniem dot sešas dienas vecu zupu,” sprieda Anta. ”Labai zupai tas netraucē. Laba zupa, kā mēs vienojāmies ar Aleksandru, paliek tikai labāka, nevis sliktāka,” Antas viedoklim oponēja Edgars.

Pie uzkodu galda kompānija namatēvs ierosināja iepazīties tuvāk, kas ļāva ”salauzt ledu” trijotnes starpā.

Pamatēdienā Aleksandra cēla galdā lasi, kam piedevās iecerētos sparģeļus nācās aizstāt ar kartupeļiem, jeb vienā vārdā – ”Tīklā”.

Deniss aizvien kavējās, un namatēvs Antai un Edgaram piedāvāja ķerties pie izklaides – ar pirkstiem un krāsām uzzīmēt, kā katrs redz Latvijas simtgadi.

Beidzot klāt bija arī ceturtais vakariņotājs Deniss, un Aleksandrs viņam cēla priekšā uzsildītu pirmo ēdienu.

Modes eksperts atzina, ka viņam bērnībā zupas vispār negaršoja, bet tagad gan viņš ēd, un sportista vārīto boršču viņš novērtēja atzinīgi. Arī iekļaušanās pulciņā kavētājam izdevās.

Kad Deniss bija ātri notiesājis pamatēdienu, četrotne ķērās pie deserta ”Planējošā serve” jeb plānajām pankūkām ar divu veidu saldējumu.

Būt pirmajam, kurš uzņem ciemiņus TV3 vakariņu šovā, vienmēr ir izaicinoši, bet Aleksandrs ar uzdevumu tika galā lieliski un nopelnīja 33 punktus – no Edgara viņš saņēma 11 punktus, no Denisa – 10, bet no Antas – 12.