Pašmāju kendamas zvaigzne viesus pārsteidz ar vegānām vakariņām

4 komentāri

Ceturtdienas, 17. oktobra, pievakarē TV3 skatītāju vērtējumam tika nodots šova ”Vakariņas četratā” raidījums, kurā šīs nedēļas raibo kompāniju – dziedātāju Kristīni Šomasi, aktieri Paulu Iklāvu un latvisko gudrību zinātāju Zandu Žentiņu – uzņēma kendamas kustības tēvs Latvijā Ingus Rutulis.

Ingus viesus uzņēma savā dzīvoklī, kurā mitinās kopā ar runčuku vārdā Keke. Namatēvs atrādīja gan savu plašo kendamu kolekciju, kurā dārgākais eksponāts ir 500 eiro vērts, gan savu tetovējumu, kas tapis par godu šai roku veiklības spēlei. ”Tas pilnībā mainīja manu dzīvi un palīdzēja šobrīd atrasties otrpus ekrānam,” īpašo tetovējumu skaidroja Ingus.

Lai arī namatēvs iepriekš trijotnei bija solījis vakariņās pasniegt bekonu ar olu, pēc trīs dienu ilgušas izēšanās viņa izvēle krita par labu vegāniskai maltītei. Kā atklāja Ingus, viņš no rīta pamodies ar domu, ka nevēlas, lai vakariņu dēļ ciestu kāds dzīvnieks, un paziņoja, ka viesi no viņa ko tādu nebūs gaidījuši.

Ingus jaunos draugus sagaidīja ar velkomdrinku – atdzesētu aliņu un kā pirmo cēla priekšā grauzdiņus ar gvakamoli jeb avokado mērci. Namatēvs palepojās, ka neviens no viņa gatavotajiem ēdieniem nav ne cepts, ne vārīts. ”Stilīga jaunieša ēdienkarte,” novērtēja Zanda.

Tāpat kā pie Paula, arī Ingus visiem bija iespēja iesvētīt jaunos šķīvjus, kuros tikko izņemtos no iepakojuma uzreiz tika servēti salāti kopā ar zemesriekstiem ar vasabi garšu. Zanda gan aizrādīja, ka jaunos traukus pirms lietošanas tomēr vajadzētu nomazgāt, tomēr tas garšu nemaitāja.

Baudot pamatēdienu, raibā kompānija aizrunājās par vegānismu. Kā atzina Ingus, viņš par to domā visu to labāko, bet pats tādu līmeni, ka pārtiktu tikai no vegāna uztura, nav sasniedzis, jo aizņemtajā ikdienā nesmādē arī fast food. Jaunietis sprieda, ka nākotnē vegānismam pievērsīsies aizvien vairāk cilvēku visā pasaulē.

Kristīne pauda, ka visam jāzina mēra sajūta, savukārt Pauls atzina, ka tas, ko cilvēks ēd, ir katra paša ziņā, un uzmākties ar savu pārliecību citiem, nav pareizi.

”Bieži vien viņi nostāda, ka mēs, gaļēdāji, kaut kādi sliktie esam, dzīvnieku ēdāji,” pauda Zanda, kura tuvākajā laikā par vegānu nedomā kļūt. ”Ne tāpēc, ka man nav žēl dzīvnieku, bet man vienkārši ir iemācīts ēst gaļu un man ir grūti uz sitiena to nogriezt.”

”Es nevaru iedomāties savu dzīvi bez gaļas,” norādīja Kristīne un savus neapēstos riekstiņus, kas viņas garšas kārpiņām bijuši par asu, laipni atvēlēja Zandai, kura savukārt padalījās ar Paulu.

Desertā Ingus ciemiņus iepriecināja ar sablenderētiem augļiem kopā ar čia sēklām.

Kā atzina Zanda, finālā viņa jutusies ļoti labi paēdusi un izbaudījusi daudz un dažādas garšas, ko pat savā virtuvē neuzdrīkstētos samiksēt.

Vakara izskaņā kendamas meistars ciemiņiem ierādīja, kā apieties ar koka rotaļlietu.

Par vakaru Ingus no kompānijas saņēma 30 punktus – Zanda piešķīra deviņus, Kristīne – 11, Pauls – 10.

Kopvērtējumā par labāko šīs nedēļas viesu uzņēmēju tika atzīta Zanda.