Mārtiņš Jātnieks savā saimniecībā sarīko šikas vakariņas lauku stilā

1 komentārs
Mārtiņš Jātnieks savā saimniecībā sarīko šikas vakariņas lauku stilā
SKATIES

Šonedēļ TV3 izklaidējošajā kulinārijas šovā ”Vakariņas četratā” piedalījās četri dažādu televīzijas šovu dalībnieki, un noslēdzošajā vakarā galdu klāja mūziķis un lauksaimnieks Mārtiņš Jātnieks, kurš savulaik startēja ”OKartes Akadēmijā” un populārajā iepazīšanās spēlē ”Saimnieks meklē sievu”.

Iepriekšējās trīs dienās ar vienādu punktu skaitu vakariņu šovā finišēja apburošā dziedātāja un ”X Faktora” zvaigzne Jeļena Matule, atraktīvais ”īstais vecis” Uldis Grīnbergs un šova ”Pilsētniece laukos” daiļā dalībniece un ”Instagram” blogere Sindija Bokāne.

Mārtiņš jaunos draugus uzņēma savā zemnieku saimniecībā. Lai gan namatēvs atzina, ka nekāds lielais ēst gatavotājs neesot, jo daudz laika jāveltī darbam uz lauka, arī viņam saviem viesiem bija jāpasniedz trīs paša gatavoti ēdieni. Vienlaikus viņš solīja, ka viņa gatavotais ēdiens būs labāks nekā pazīstamajā restorānā ”Vincents”.

Bez misēkļiem virtuvē lauksaimnieks un muzikants tomēr neiztika. Neveiklu brīdi puisis piedzīvoja, kartupeļu cieti iejaucot karstā ūdenī, savukārt malto piparu pievienošana pamatēdienam, līdzīgi kā vakariņās pie Ulda, izpelnījās šefpavāra Māra Jansona nopēlumu.

Kā pirmo namatēvs cēla galā kartupeļu pankūciņas ar lasi un krēmsieru, pamatēdienā tika pasniegts iekrāsots kartupeļu biezenis, smalki gatavota vistas fileja ar sēņu akcentiņu, ko vakariņotāji novērtēja kā labāku par restorānā pasniegto.

Pēc iestiprināšanās viesi tika aicināti izbraucienā ar milzīgu traktoru, un kā pirmā šo iespēju nelaida garām Sindija. ”Man nebija nojausma, ka patiesībā ir tik viegli braukt ar traktoru,” atzina šova ”Pilsētniece laukos” dalībniece.

Vakars noslēdzās ar desertu – zemeņu ķīseli ar klimpām un saldējumu, ko viesi izvēlējās baudīt ar koka karotēm. Sindija bija vienīgā, kuru saldais ēdiens tomēr līdz galam nepārliecināja: ”Saldējums bija izkusis, un kaut kā nelikās, ka viņu tur vispār vajag.”

Par atmosfēru, ēdienu un izklaidi Mārtiņš, kurš pats nedēļas gaitā sevi pierādīja kā visskopāko punktu dalītāju, no viesiem saņēma maksimālos 36 punktus, tādējādi kļūstot par uzvarētāju arī kopvērtējumā.

Arī šefpavārs, kurš visu nedēļu vēroja dalībnieku rosīšanos virtuvē un neskopojās ar vērtīgiem padomiem, savu simpātiju balvu piešķīra Mārtiņam, kurš eksperta vērtējumā viesu uzņemšanā bijis vispārliecinošākais.