Zaļā pesto vista

0 Komentāru
Zaļā pesto vista
Foto: elizaraxi, Flickr

Sastāvdaļas

  • 2 (lielas) vai 4 (maziņas) vistas filejas
  • Bundžiņa zaļā pesto
  • 1 liels tomāts, šķēlītēs
  • 200g rīvēta mozarella siera
  • Olīveļļa
  • Baziliks
  • Pipari
  • Sāls

Piedevai

  • 250g rīsi
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Lauru lapas
  • Melnie pipari

Salātiem

  • 2 salātu lapas, rukola
  • 4 – 6 cherry tomāti,
  • Sarkanais sīpols,
  • 1 gurķis,
  • Melnas olīvas, bez kauliņiem
  • Olīveļļa
  • 50g fetas siers
  • Baziliks
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

  • Vistu ierīvē ar sāli un pipariem. Vistu liek katlā un apcep, līdz tā ir zeltaini brūna. Vistu izņemt no katla.
  • Katlā izkausēt sviestu. Pievienot ķiplokus, sēnes, sīpolus, burkānus un seleriju. Cept 3-4 min. Pievienot timiānu, cept vēl minūti. Pievienot miltus. Pievienot buljonu, lauru lapu un vistu, visu vāra ik pa brīdim apmaisot vēl 4-5 min.
  • Pievienot saldo krējumu, ja vēl nepieciešams sāli un piparus vāra uz lēnas uguns, kamēr savelkas. Dekorē ar pētersīļiem, rozmarīnu.
0 Komentāru