Un atkal vista, šoreiz krējuma mērcē!

Komentāri
Un atkal vista, šoreiz krējuma mērcē!
Foto: Flickr

Iveta Alpe, Kristiāns Alpe

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas,
  • eļļa,
  • sāls,
  • pipari,
  • garšvielas vistas gaļai,
  • 2 olas,
  • milti panēšanai,
  • 0,5 litri saldais krējums 35%,
  • zaļumi (dilles, pētersīļi utt.),
  • Paciņa rīsu vai griķu ātrvārāmie
  • 2 tomāti
  • 2 gurķi

Pagatavošana

  1. Nomazgā un sagriež filejas strēmelēs. Apkaisa ar garšvielām, samaisa.
  2. Uzliek vārīties katliņā ūdeni, kad uzvārās, ieber nedaudz sāli un ieliek paciņu griķu vai rīsu.
  3. Uzliek uz plīts pannu, ielej eļļu. Kad eļļa sakarsusi, ņem vistas filejas gabaliņus, apviļā miltos un olā un liek cepties.
  4. Kad fileja apcepusies no abām pusēm skaisti brūnā krāsā, liek katliņā. Aplej ar saldo krējumu un apkaisa ar zaļumiem. Ļauj pasautēties 5 -10 minūtes. Pa to laiku izņem paciņu rīsu vai griķu no ūdens, izber no paciņas.
  5. Kārto uz šķīvja rīsus vai griķus, liek vistas filejas, pārlej ar mērcīti. Garnē ar tomātu un gurķu šķēlēm.

Lasi vēl