Šis ir kārtīgi kalibrēts dzimtenes ēdiens

Komentāri
Šis ir kārtīgi kalibrēts dzimtenes ēdiens
Foto: Flickr

Aelita Belousova un Guntis Belousovs

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Sastāvdaļas

  • 300 g kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 3 olas
  • 2 ēd. k. cietes
  • 150 g mencas fileja
  • 150 g vistas fileja
  • 150 g skāba krējuma
  • malts muskatrieksts
  • sāls
  • svaigi malti pipari
  • ~ 1 ēd. k. sasmalcinātu pētersīļu
  • ~ 1 ēd. k. sasmalcināta bazilika
  • nedaudz laima sulas
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus un sīpolus nomizo. Kartupeļus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās, nospiež lieko sulu. Sīpolus sasmalcina.
  2. Olas sakuļ ar cieti, pievieno kartupeļu masu, sāli, muskatriekstu, piparus. Mīklu sadala divās daļās (katru savā bļodā).
  3. Mencu nomazgā, nosusina papīra dvielī, sagriež plānās strēmelītēs un iecilā kartupeļu mīklā (vienā daļā).
  4. Vistas fileju nomazgā, nosusina papīra dvielī, sagriež plānās strēmelītēs un iecilā kartupeļu mīklā (otrā daļā).
  5. Pannā ielej eļļu un mēreni sakarsē, ar karoti ņem ¼ mīklas un liek uz pannas un saplacina, cep no abām pusēm zeltaini brūnas. Nosusina papīra dvielī.
  6. Krējumu samaisa ar zaļumiem un laima sulu, pasniedz uz sasildītiem šķīvjiem.

Lasi vēl