Pirkstiņus var aplaizīt: biezpiena pončiki

2 komentāri
Pirkstiņus var aplaizīt: biezpiena pončiki
Foto: LETA

Sastāvdaļas

  • 800 g biezpiena
  • 3 olas
  • 1 glāze miltu
  • Pusglāze cukura
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • Puslitrs eļļas
  • Citrons
  • Apelsīns

Dekorēšanai

  • Skābais krējums
  • Saldais krējums
  • Šokolāde
  • Pūdercukurs
  • Dažas jāņogas
  • Dažas avenes
  • 8 gab. piparmētru lapiņu

Pagatavošana

  • Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, rīvētu citrona vai apelsīna miziņu, olas.
  • Pievieno sodu vai cepamo pulveri miltus tik daudz, lai var izveidot bumbiņas.
  • Katlā lej karsēties eļļu.
  • Kad eļļa ir uzkarsusi, veido pončikus.
  • Rokas samitrina vēsā ūdenī un no biezpiena masas veido bumbiņas, liek karstā eļļā.
  • Jāskatās, lai pončiki nepielīp pie katla apakšas, un lai vienmērīgi apcepas.
  • Gatavos pončikus liek uz salvetes, lai notek liekā eļļa.
  • Pasniedz ar pārkaisītu pūdercukuru un krējumu.
2 komentāri