Palutini sevi – ātrais melnās šokolādes muss!

2 komentāri
Palutini sevi – ātrais melnās šokolādes muss!
Foto: Pixabay

Sastāvdaļas

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • 220 ml saldā krējuma
  • 200 g melnās šokolādes (70%)
  • 140 g maskarpones siera
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • 4 pilītes apelsīnu eļļas
  • Saldētas zemenes
  • Ogas vai augļi

Pagatavošana

  • Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāra. Kad ūdens burbuļo, nogriež pavisam mazu liesmu, liek virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liek šokolādi un 120 ml saldā krējuma un kausē uz tvaika.
  • Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisa, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa. Nogriež uguni un noņem bļodu no katla.
  • Citā bļodā samaisa maskarpones sieru un atlikušo saldo krējumu, cukuru, lai viss ir sajaucies. Lēnām pievieno šokolādes masu un apelsīnu eļļu. Samaisa. Trauku liek ledusskapī uz kādām 20–30 minūtēm. Ik pa laikam izņem, samaisa un paskatās, cik ir sacietējis. Ja ir pietiekami, lai var skaisti ielikt trauciņos, tad to arī dara.
  • Kad salikts trauciņos, vēl uz kādu laiku, 10–20 min, ieliek ledusskapī. Var ēst arī uzreiz vai paturēt ilgāk.

TOP komentāri

  • Judīte Niedra
  • Iveta
    0 0 0

    Iveta

    Piekrītu Judītei!! Katru dienu ienāku paskatīt interesantākās receptes, bet Kristīnes tartītes recepte vēl joprojām nav pievienota!!!

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Lasi vēl