“Uzvarētāju” maltīte – makaroni un vistiņa itāļu gaumē

1 komentārs
“Uzvarētāju” maltīte – makaroni un vistiņa itāļu gaumē
Foto: The Second Pancake, Flickr

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
  • 2 vistas filejas
  • 3 ķiploku galviņas
  • 400g vistas buljona
  • 350g saldā krējuma
  • 250g penne makaronu
  • 160g rīvēta parmesan siera

Garšvielas

  • Pipari
  • Kaltēta Paprika
  • Pētersīļi
  • Valrieksti

Ķiplokmaizei

  • 4-6 ķiploku galviņas
  • 140 gr sviesta
  • Olīveļļa
  • Pētersīļi
  • Maize (negriezta franču, ciabata vai līdzīga)

Pagatavošana

  • Uzkarsēt eļļu dziļā pannā vai katlā, apcept vistu.
  • Pievienot garšvielas un ķiplokus, cept ap minūti. Pievienot buljonu, saldo krējumu un makaronus, vārīt līdz uzmet burbuli. Uzlikt vāku, samazināt uguni un vārīt 15-20 min. Izslēgt uguni, pievienot sieru. Dekorēt ar pētersīļiem un valriekstiem.

Ķiplokmaizes pagatavošana

Uzsilda cepeškrāsni – 180C. Sviestam pievieno olīveļļu, ķiplokus un pētersīļus. Maizē izveido griezumus lai tā nebūtu pārgriezta un pilda ar sviesta masu. Liek cepeškrāsnī uz ~10 min

1 komentārs