Latviešu zupu klasika – frikadeļu zupa

Komentāri
Latviešu zupu klasika – frikadeļu zupa
tkeawkin/Pixabay.com

Sastāvdaļas

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • ~ 1 kg maltas, ne pārāk treknas, cūkgaļas un liellopa
  • 3 burkāni
  • 7 kartupeļi
  • 2 olas
  • Sāls
  • Pipari
  • Dilles
  • Krējums
  • Rupjmaizīte

Pagatavošana

  • Katlā ielej ūdeni, liek vārīties, uz rupjas rīves sarīvē vienu lielu burkānu un met ūdenī kā pirmo
  • Ņem jauktu liellopa un cūkgaļas, ja gribas treknāku – tad tikai cūkgaļas malto gaļu. Uz 2,5 litru katlu vismaz kilogramu. Jo – jo vairāk gaļas, jo “pareizāka” zupa
  • Sajauc ar 2 olām, pipariem un sāli. Riktīgi izmīca, kamēr mīkla vijīga
  • Pēc tam vārošajos burkānos met “piciņas” Nevis nogludinātas bumbas, bet tieši “piciņas”. Kad visa gaļa samesta un sāk vārīties, mazāku uguni, vāku virsū un sāk mizot kartupeļus
  • 3 lielus vai 5 vidējus. Kad gaļa kādu laiku, pietiek ar 10 min. pavārījusies, nelielos gabaliņos sagrieztus kartupeļus samet iekšā un gaida, kamēr kartupeļi mīksti.
  • Ja gribas tumīgāku zupu un ir laiks, var izmantot mammas slepeno ieroci – kartupeļus griežot, gabaliņu iegriež līdz pusei, bet pārējo nolauž
  • Pasniedz ar svaigām dillēm un krējumu, piekož rupjmaizi.

Lasi vēl