Latviešu zupu klasika – frikadeļu zupa

Komentāri
Latviešu zupu klasika – frikadeļu zupa
tkeawkin/Pixabay.com

Sastāvdaļas

  • ~ 1 kg maltas, ne pārāk treknas, cūkgaļas un liellopa
  • 3 burkāni
  • 7 kartupeļi
  • 2 olas
  • Sāls
  • Pipari
  • Dilles
  • Krējums
  • Rupjmaizīte

Pagatavošana

  • Katlā ielej ūdeni, liek vārīties, uz rupjas rīves sarīvē vienu lielu burkānu un met ūdenī kā pirmo
  • Ņem jauktu liellopa un cūkgaļas, ja gribas treknāku – tad tikai cūkgaļas malto gaļu. Uz 2,5 litru katlu vismaz kilogramu. Jo – jo vairāk gaļas, jo “pareizāka” zupa
  • Sajauc ar 2 olām, pipariem un sāli. Riktīgi izmīca, kamēr mīkla vijīga
  • Pēc tam vārošajos burkānos met “piciņas” Nevis nogludinātas bumbas, bet tieši “piciņas”. Kad visa gaļa samesta un sāk vārīties, mazāku uguni, vāku virsū un sāk mizot kartupeļus
  • 3 lielus vai 5 vidējus. Kad gaļa kādu laiku, pietiek ar 10 min. pavārījusies, nelielos gabaliņos sagrieztus kartupeļus samet iekšā un gaida, kamēr kartupeļi mīksti.
  • Ja gribas tumīgāku zupu un ir laiks, var izmantot mammas slepeno ieroci – kartupeļus griežot, gabaliņu iegriež līdz pusei, bet pārējo nolauž
  • Pasniedz ar svaigām dillēm un krējumu, piekož rupjmaizi.
Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl