Laša fileja bez ādas – gardums tev un taviem tuvajiem

Komentāri
Laša fileja bez ādas – gardums tev un taviem tuvajiem
Foto: Neeta Lind, Flickr.com

Sastāvdaļas

  • Laša fileja bez ādas
  • Sāls
  • Pipari
  • Apelsīni
  • Sīpoli
  • Spināti
  • Muskatrieksts (maltais)
  • Dilles
  • Pētersīļi
  • Rozmarīns
  • Saldais krējums
  • Vermuts
  • Spināti

Pagatavošana

  • No laša jānoņem čaumala. Uzber sāli, piparus un rozmarīnu.
  • Uzkarsē pannu, jāapcep lasis no abām pusēm (2 min).
  • Uz paplātes saliek apelsīnus, pa virsu lasi un izspiež svaiga apelsīna sulu pa virsu lasim.
  • Liek cepeškrāsnī.
  • Mērcei: apcep sīpolus. Pielej saldo krējumu, svaigi spiesto apelsīna sulu, sāli, piparus. Un beigās pielej vermutu! Uzkarsē.
  • Spināti: jānomazgā un uzliek uz pannas, izkarsē.
  • Pasniegšana: uz šķīvja uzliek spinātus, pa virsu lasi, blakus uzlej mērc. Dekorē ar dillēm, pētersīļiem un apelsīniem.

Lasi vēl