Komentāri
Itāļu virtuves klasika – pasta ar malto gaļu Tomātu apskāviens
Foto: Kyopia, Flickr.com

Sastāvdaļas

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • Pasta Penne
  • Tomātu pasta
  • Tomātu mērce
  • Sīpoli
  • Jaukta maltā gaļa (½ cūkas, ½ liellopa)
  • Olīveļļa (rafinēta)
  • Baziliks (kaltēts)
  • Parmezāns vai cits cietais siers
  • Cherry tomāti
  • Zaļumi

Pagatavošana

  • Uz pannas olīveļļā apcep malto gaļu un smalki sagrieztus sīpolus. Galvenais apcept minimāli, tā, lai nav brūni.
  • Gaļu ar sīpoliem ielikt katliņā, pievieno tomātu pastu vai tomātus savā sulā.
  • Lai mērce nebūtu tik bieza, pievieno nedaudz tomātu mērci vai kečupu.
  • Pievieno sāli, piparus un cukuru, jo pasta ir nedaudz skāba.
  • Pievieno kārtīgu šķipsnu bazilika.
  • Mērci vāra apmēram 15-20min.
  • Paralēli uzvāra makaronus, vēlams al dente (vidēji cietus).
  • Tad mērci noņem no uguns un pievieno makaroniem, samaisa. Pasniedz ar svaigu baziliku un pārrīvē cieto sieru.

Lasi vēl