Komentāri
Itāļu virtuves klasika – pasta ar malto gaļu Tomātu apskāviens
Foto: Kyopia, Flickr.com

Sastāvdaļas

  • Pasta Penne
  • Tomātu pasta
  • Tomātu mērce
  • Sīpoli
  • Jaukta maltā gaļa (½ cūkas, ½ liellopa)
  • Olīveļļa (rafinēta)
  • Baziliks (kaltēts)
  • Parmezāns vai cits cietais siers
  • Cherry tomāti
  • Zaļumi

Pagatavošana

  • Uz pannas olīveļļā apcep malto gaļu un smalki sagrieztus sīpolus. Galvenais apcept minimāli, tā, lai nav brūni.
  • Gaļu ar sīpoliem ielikt katliņā, pievieno tomātu pastu vai tomātus savā sulā.
  • Lai mērce nebūtu tik bieza, pievieno nedaudz tomātu mērci vai kečupu.
  • Pievieno sāli, piparus un cukuru, jo pasta ir nedaudz skāba.
  • Pievieno kārtīgu šķipsnu bazilika.
  • Mērci vāra apmēram 15-20min.
  • Paralēli uzvāra makaronus, vēlams al dente (vidēji cietus).
  • Tad mērci noņem no uguns un pievieno makaroniem, samaisa. Pasniedz ar svaigu baziliku un pārrīvē cieto sieru.
Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl