Komentāri
Grilēta laša fileja čili un zaļumu sviestā ar kuskusu un pesto mērci
Visualhunt

Sastāvdaļas:

  • 600 g laša filejas
  • 1 čili pipars (sarkanais)
  • Ķiploku galviņa
  • 1 pac. sviesta
  • Buntīte diļļu
  • Buntīte pētersīļu
  • Sāls
  • Pipari
  • Timiāns (svaigais, podiņā)
  • 1 citrons
  • 1 salātu mix
  • Baziliks (svaigais, podiņā)
  • 150 g Parmezāna siera
  • 30 g ciedru riekstu
  • Olīveļļa
  • 1 iepakojums kuskusa
  • 200 g mazās mocarellas bumbiņas
  • 1 zilais sīpols

Pagatavošana:

  • Sagatavo zaļumu sviestu, apsāla lasi, sadala gabalos.
  • Aplej kuskusu ar karstu ūdeni, lai tas uzbriest.
  • Apgrauzdē ciedru riekstus, sagatavo pesto.
  • Liek cepties lasi ar ādu (grila pannā). Kad lasis līdz pusei ir izcepies, uzliek sviestu 2 mm kārtiņā, pabeidz cept krāsnī (3 min).
  • Kuskusu sajauc ar pesto, kārto uz šķīvja apaļajā veidnē, tam nav jābūt siltam.
  • Sajauc lapu salātus ar pesto, zilo sīpolu riņķīšiem, mocarellas bumbiņām.
  • Kārto visu uz šķīvja un pasniedz.

Lasi vēl