Gribi kaut ko gardu – pagatavo garšīgo vistiņu!

Komentāri
Gribi kaut ko gardu – pagatavo garšīgo vistiņu!
Foto: Pixabay

Sastāvdaļas

  • 350 g rīsu
  • 2 sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 450 g vistas filejas
  • 2-3 burkāni
  • 1 paprika
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • 1 tējkarote karija
  • Sāls
  • Pipari
  • Čili

Pagatavošana

  • Sagriež vistas fileju nelielās strēmelītēs, sasmalcina ķiploku un sīpolu.
  • Rīsus noskalo aukstā ūdenī.
  • Paprikai izņem sēklas un sagriež gabalos.
  • Uz karstas pannas uzlej 1 ēdamkaroti olīveļļas un apmēram 5 minūtes apcep vistas fileju mērenā karstumā. Tad apceptos filejas gabaliņus noņem no pannas.
  • Uz pannas uzlej atlikušās 2 ēdamkarotes olīveļļas un pievieno sīpolus, burkānus un papriku. Laiku pa laikam apmaisot, visu cep apmēram 10 minūtes uz mazas liesmas. 6. Kad dārzeņi kļuvuši mīkstāki, tiem atkal pievieno vistas fileju un turpina cepšanu vēl kādas 2 minūtes.
  • Tad uz citas pannas liek rīsus un, nepārtraukti maisot, cepšanu turpina vēl 2 minūtes.
  • Kad visi rīsi vienmērīgi pārklāti ar eļļu, pievieno kariju, tad pakāpeniski, pa glāzei pievieno vistas buljonu.
  • Kad rīsi absorbējuši pirmo porciju buljona, pievieno nākamo porciju.
  • Tad rīsus pievieno vistai ar dārzeņiem.
  • Pannai uzliek vāku, risoto noņem no plīts un atstāj kādu laiciņu, lai visas garšas sasūcas.

Pagatavosim rozā maizītes! Recepte biešu briošmaizītēm

Pagatavosim rozā maizītes! Recepte biešu briošmaizītēm

Pavisam vienkārša recepte gardām maizītēm, kas būs pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem to krāsas dēļ. Un tie, kuriem bietes negaršo, nesatraucieties, jo bietes receptē galvenokārt pilda krāsošanas funkciju un to garša maizītēs teju nav jūtama.

Lasi vēl