Gribas kaut ko eksotisku – pagatavo lasi Āzijas gaumē

Sastāvdaļas
- Laša filejas gabali ar ādu, 4×120 g
- Basmati rīsi, 300 g
- Kokosriekstu piens, 1 bundža
- Citroni, 2 gab.
- Zaļās tējas maisiņi, 2 gab.
- Čili pipars, 1gab.
- Olīveļļa
- Miso pasta, 1 paciņa
- Svaiga koriandra buntīte
- Medus
- Svaigs ingvers
- Sojas mērce
- Laims, 1 gab.
- Ķīnas kāposts
- Sarkanais sīpols
- Extra virgin olīveļļa
- Jūras sāls
- Svaigi malti melnie pipari
- Ūdens
Pagatavošana
- Uzliek tējkannā vārīties ūdeni rīsiem un pannu karsēties uz plīts.
- Laša filejas gabaliņus apber ar garšvielām.
- Katlā liek vārīties rīsus, pievieno kokosriekstu pienu, ūdeni un citronu.
- Lasi liek uz pannas cepties.
- Miso mērci sajauc virtuves kombainā – samaļ visas sastāvdaļas kopā.
- Apgriež lasi uz pannas.
- Sagriež Ķīnas kāpostu un sīpolu; sajauc ar eļļu un citronu.
- Papildus apcep kraukšķīgu laša ādu, ja nepieciešams.
- Servē.