Brauniji – gardumu gardums!

Komentāri
Brauniji – gardumu gardums!
Skeeze/Pixabay.com

Sastāvdaļas

  • 240 g miltu
  • 340 g sviesta
  • 260 g tumšās šokolādes
  • 500 g cukura
  • 6 olas
  • 2 tējk. sāls (bez kaudzes)

180 g valriekstu

  • Pagatavošana
  • Uz nelielas uguns ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Slinkie vai steidzīgie kausēšanai var izmantot arī mikroviļņu krāsni.
  • Šokolādes – sviesta masai pievieno pusi cukura (250g) un vēl kādu brītiņu karsē un maisa, līdz cukurs pilnībā izkūst. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
  • Olas samaisa kopā ar atlikušo cukuru un masu sadala divās vienādās daļās. Vienā no tām ielej kausēto šokolādi ar sviestu – tā nedrīkst būt karsta, citādi ola sarausies kunkuļos. Otro daļu ar mikserī puto līdz masa apjomā dubultojusies, tad to samaisa ar šokolādes masu.
  • Miltiem pievieno sāli, izsijā caur sietiņu un iemaisa šokolādes masā.
  • Pievieno riekstus – tos nevajag smalki saberzt.
  • Visu mierīgi maisa tikai tik ilgi, līdz viss vienmērīgi sajaucies.
  • Cepešpannā ar augstajām malām krusteniski ieklāj foliju, lai nekas nelītu ārā. Ielej masu.
  • 180 grādu karstumā cepeškrāsnī cep 30-35 min.
Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl