Brauniji – gardumu gardums!

Komentāri
Brauniji – gardumu gardums!
Skeeze/Pixabay.com

Sastāvdaļas

  • 240 g miltu
  • 340 g sviesta
  • 260 g tumšās šokolādes
  • 500 g cukura
  • 6 olas
  • 2 tējk. sāls (bez kaudzes)

180 g valriekstu

  • Pagatavošana
  • Uz nelielas uguns ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Slinkie vai steidzīgie kausēšanai var izmantot arī mikroviļņu krāsni.
  • Šokolādes – sviesta masai pievieno pusi cukura (250g) un vēl kādu brītiņu karsē un maisa, līdz cukurs pilnībā izkūst. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
  • Olas samaisa kopā ar atlikušo cukuru un masu sadala divās vienādās daļās. Vienā no tām ielej kausēto šokolādi ar sviestu – tā nedrīkst būt karsta, citādi ola sarausies kunkuļos. Otro daļu ar mikserī puto līdz masa apjomā dubultojusies, tad to samaisa ar šokolādes masu.
  • Miltiem pievieno sāli, izsijā caur sietiņu un iemaisa šokolādes masā.
  • Pievieno riekstus – tos nevajag smalki saberzt.
  • Visu mierīgi maisa tikai tik ilgi, līdz viss vienmērīgi sajaucies.
  • Cepešpannā ar augstajām malām krusteniski ieklāj foliju, lai nekas nelītu ārā. Ielej masu.
  • 180 grādu karstumā cepeškrāsnī cep 30-35 min.

Lasi vēl