Spāņu paelja daiļās Sintijas gaumē

0 Komentāru
Spāņu paelja daiļās Sintijas gaumē
LNT publicitātes foto

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
  • 1 sīpols, sasmalcināts
  • 2 ķiplokdaiviņas, sasmalcinātas
  • 300g paelja vai risoto rīsu
  • 3 ēdamkarotes balta vīna
  • 400 g tomātu, sasmalcinātu
  • 900 ml vistas buljona
  • 400 g jūras veltes
  • 1 citrons, 1/2 izspiests sulā, 1/2 sagriezts daiviņās
  • Pētersīļi
  • Timiāns
  • Kaltēta paprika
  • Safrāns

Pagatavošana

  • Uzkarsēt eļļu liela pannā (ideālā variantā paeljas pannā). Pievienot sīpolus un apcept. Pievienot ķiplokus, papriku, timiānu, safrānu un rīsus, samaisīt visu un pievienot vīnu.
  • Kad vīns iztvaicējis, pievienot tomātus un buljonu. Vārīt uz lēnas uguns apmēram 15 min.
  • Pievienot jūras veltes, cept, līdz jūras veltes un rīsi gatavi. Apliet ar citrona sulu un dekorēt ar pētersīļiem un citrona daiviņām.
0 Komentāru