Ātrā tomātu krēmzupa – ātri un gardi

Komentāri
Ātrā tomātu krēmzupa – ātri un gardi
Ranjatm/Pixabay

Sastāvdaļas

  • 1 bundžiņa (400 g) tomātu (sagriezti gabaliņos) savā mērcē
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Svaigs baziliks
  • Sāls
  • Pipari
  • Olīveļļa
  • Siers (Krievijas)

Pagatavošana

  • Smalki sagriež sīpolu un ķiplokus un uz pannas sakarsētā olīveļļā apcep. Kamēr cepas sīpols ar ķiplokiem, sarīvē sieru ar smalko rīvi.
  • Tad pievieno tomātus gabaliņus, garšvielas pie apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem un visu pasautē 5-10 min.
  • Kamēr sautējas, sagriež dažas svaigas bazilikas lapiņas.
  • Tad ņem pannu nost no uguns, pievieno saldo krējumu un sagrieztās bazilika lapiņas.
  • Saldo krējumu pievieno tik daudz, cik biezu vēlas zupu. To visu sablenderē un pasniedz zupas šķīvos ar pārkaisītu sieru.

Lasi vēl