Pievienot komentāru

Ceturtdienas, 29. novembra, pievakarē izklaidējošā kulinārijas šova ”Vakariņas četratā” skatītāji varēja vērot, kā galdā tika celti šīs sezonas pēdējie trīs ēdieni. Šis gods tika stila ekspertam Denisam Ševeļovam.

Deniss kā dažādu pasākumu rīkotājs bija noīrējis telpas ar profesionālu virtuvi un vakariņotājus – aktrisi Antu Aizupi, pludmales volejbolistu Aleksandru Samoilovu un sporta žurnālistu Edgaru Barbaku – uzņēma stilīgajā “Moltto Studijā”.

Deniss vakaram bija gatavojies īpaši rūpīgi un viesiem bija sagatavojis skaisti noformētus ielūgumus, kurā norādīts arī vēlamais dreskods un vakara tēma. Savukārt katram no trim ēdieniem tika piemeklēts atbilstošākais vīns, ko palīdzēja izvēlēties vīnzinis.

Pirms ķerties ēdiena gatavošanas, Deniss uzvilka gumijas cimdus. ”Kad es gatavoju nepazīstamiem cilvēkiem, tad es vienmēr tā daru,” skaidroja stila eksperts, uzsverot, ka mājās ēdienu gatavo bez cimdiem.

Ar īpašu rūpību Deniss izcēlās, arī klājot galdu, ko darīja pēc pamācības. ”Vienmēr var uzburt svētkus, vienkārši uzliekot baltu galdautu,” atzina stila lietpratējs. Deniss nebija aizmirsis arī par galda kartēm un ziediem.

Tikmēr šefpavārs Elmārs Tannis sprieda, vai galda klājums nebūs pārāk smalks šī vakara viesiem. ”Reizēm ir tā, ka nezina, ko darīt ar visām tām glāzēm, dakšām, nažiem un tā tālāk,” norādīja Tannis.

Vienu no ēdieniem – pērļu vistiņas – Deniss jau bija sācis gatavot iepriekšējā dienā. ”Viņam var būt tikai viens mērķis – sagraut mūs visus. Un viņam ir tik ideāla pozīcija kā pēdējam, kad visi jau būs labā garastāvoklī, priecīgi, ka ir jau ceturtdiena,” izteicās Edgars.

Pirms uzkodas Deniss savus viesus pacienāja ar dažādu garšu konfektēm. Edgaram bija iespēja uzzināt, kā garšo bērnu mitrās salvetes, Antai – suņa konservi, bet Aleksandrs izbaudīja konfektes ar popkorna garšu.

Uzkodā Denis galdā cēla laša tartaru ar bagātīgu piedevu klāstu, bet pamatēdienā – pērļu vistiņu ar dārzeņiem.

Pirms deserta baudīšanas vakariņotājiem pievienojās deju meistars Vladislavs Pečens, kuram bija gods kompānijai iemācīt vai atsvaidzināt zināšanas valša dejā.

Kā TV3 vakariņu šova pēdējais ēdiens tika pasniegts vienkāršs gabaliņš siera kūkas. Tas lika vilties Aleksandram: ”Deserts ir tas ēdiens, kur tu visvairāk vari izpausties tieši noformējuma ziņā.” Viņam piekrita arī Tannis, akcentējot, ka Deniss pasniegt noteikti ēdienu var skaistāk.

Deniss par vakaru kopumā no Edgara saņēma 12 punktus, no Antas 12, kā arī vienu bonusa punktu un 10 punktus no Aleksandra, kas kopā rezultējās ar 35 punktiem.

Par nedēļas labāko viesu uzņēmēju kļuva Anta. Viņa balvā izlozēja sulu spiedi.