Saldi, sāļi un sātīgi reizē – medus cālis!

Komentāri
Saldi, sāļi un sātīgi reizē – medus cālis!
Foto: Flickr

Vija Skudra, Beate Barkāne

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Sastāvdaļas

  • 3 vistas filejas;
  • kartupeļu milti (0,5 kg);
  • viens liels apelsīns;
  • sojas mērce (1 pud.);
  • tomātu mērce, vislabāk – saldskābā (0,5);
  • sezama sēklas (1 iepak.);
  • olīveļļa (0,5);
  • medus (2 ēdamkarotes)

Pagatavošana

  1. Sagriež vistas fileju gabaliņos.
  2. Sāk cept karstā pannā, kur ielieta eļļa, apviļājot kartupeļu miltos.
  3. Apcepto vistu liek uz papīra dvieļa nosusināt.
  4. Uz pannas uzsilda tomātu mērci, pievieno medu, apelsīna sulu.
  5. Gaļu pievieno uzkarsētajai mērcei – gatavs!
  6. Var apkaisīt gatavos gaļas gabaliņus ar sezama sēkliņām.
Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl