Latviešu zupu klasika – frikadeļu zupa

Komentāri
Latviešu zupu klasika – frikadeļu zupa
tkeawkin/Pixabay.com

Sastāvdaļas

  • ~ 1 kg maltas, ne pārāk treknas, cūkgaļas un liellopa
  • 3 burkāni
  • 7 kartupeļi
  • 2 olas
  • Sāls
  • Pipari
  • Dilles
  • Krējums
  • Rupjmaizīte

Pagatavošana

  • Katlā ielej ūdeni, liek vārīties, uz rupjas rīves sarīvē vienu lielu burkānu un met ūdenī kā pirmo
  • Ņem jauktu liellopa un cūkgaļas, ja gribas treknāku – tad tikai cūkgaļas malto gaļu. Uz 2,5 litru katlu vismaz kilogramu. Jo – jo vairāk gaļas, jo “pareizāka” zupa
  • Sajauc ar 2 olām, pipariem un sāli. Riktīgi izmīca, kamēr mīkla vijīga
  • Pēc tam vārošajos burkānos met “piciņas” Nevis nogludinātas bumbas, bet tieši “piciņas”. Kad visa gaļa samesta un sāk vārīties, mazāku uguni, vāku virsū un sāk mizot kartupeļus
  • 3 lielus vai 5 vidējus. Kad gaļa kādu laiku, pietiek ar 10 min. pavārījusies, nelielos gabaliņos sagrieztus kartupeļus samet iekšā un gaida, kamēr kartupeļi mīksti.
  • Ja gribas tumīgāku zupu un ir laiks, var izmantot mammas slepeno ieroci – kartupeļus griežot, gabaliņu iegriež līdz pusei, bet pārējo nolauž
  • Pasniedz ar svaigām dillēm un krējumu, piekož rupjmaizi.
Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl