Komentāri
Izmēģini Gunas īpašo plovu ar mango! Garšo debešķīgi!
LETA

Sastāvdaļas:

  • 3-4 vistu stilbiņi vai šķiņķīši
  • 2 paciņas balto rīsu
  • 1-2 sarkanās paprikas
  • 1-2 čili pākstis
  • 1 gatavs, bet ne mīksts mango auglis
  • 1 pudelīte (285 g) mango-čili mērces
  • Eļļa
  • Sāls

Pagatavošana:

  • Eļļā apcep vistu un noliek atdzesēt.
  • Vāra rīsus, vienlaikus sagriež gabaliņos un eļļā apcep papriku un čili.
  • Atdala vistas gaļu no kauliem, sapluinī ar pirkstiem nelielos gabaliņos (1 stilbiņš = 5-6 gabaliņi) Ja vidus nav izcepies, vēl apcep. (Var izmantot arī fileju, jo ar to ir ātrāk un vieglāk, taču filejas gaļa nav sulīga).
  • Ieliek siltā ūdenī mērces pudeli (lai auksta neatdzesētu ēdienu).
  • Sagriež mango mazos gabaliņos. Ja mango auglis ir liels, pietiks ar pusi vai 3/4.
  • Nokāš rīsus un visas sastāvdaļas (bez pannas eļļas) sajauc kopā. Pielej mērci, samaisa.
  • Pasniedz karstu, bet arī atdzisis garšo debešķīgi!

Lasi vēl