Komentāri
Itāļu virtuves klasika – pasta ar malto gaļu Tomātu apskāviens
Foto: Kyopia, Flickr.com

Sastāvdaļas

  • Pasta Penne
  • Tomātu pasta
  • Tomātu mērce
  • Sīpoli
  • Jaukta maltā gaļa (½ cūkas, ½ liellopa)
  • Olīveļļa (rafinēta)
  • Baziliks (kaltēts)
  • Parmezāns vai cits cietais siers
  • Cherry tomāti
  • Zaļumi

Pagatavošana

  • Uz pannas olīveļļā apcep malto gaļu un smalki sagrieztus sīpolus. Galvenais apcept minimāli, tā, lai nav brūni.
  • Gaļu ar sīpoliem ielikt katliņā, pievieno tomātu pastu vai tomātus savā sulā.
  • Lai mērce nebūtu tik bieza, pievieno nedaudz tomātu mērci vai kečupu.
  • Pievieno sāli, piparus un cukuru, jo pasta ir nedaudz skāba.
  • Pievieno kārtīgu šķipsnu bazilika.
  • Mērci vāra apmēram 15-20min.
  • Paralēli uzvāra makaronus, vēlams al dente (vidēji cietus).
  • Tad mērci noņem no uguns un pievieno makaroniem, samaisa. Pasniedz ar svaigu baziliku un pārrīvē cieto sieru.
Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl