Gribas kaut ko eksotisku – pagatavo lasi Āzijas gaumē

Komentāri
Gribas kaut ko eksotisku – pagatavo lasi Āzijas gaumē
Foto: F64

Sastāvdaļas

  • Laša filejas gabali ar ādu, 4×120 g
  • Basmati rīsi, 300 g
  • Kokosriekstu piens, 1 bundža
  • Citroni, 2 gab.
  • Zaļās tējas maisiņi, 2 gab.
  • Čili pipars, 1gab.
  • Olīveļļa
  • Miso pasta, 1 paciņa
  • Svaiga koriandra buntīte
  • Medus
  • Svaigs ingvers
  • Sojas mērce
  • Laims, 1 gab.
  • Ķīnas kāposts
  • Sarkanais sīpols
  • Extra virgin olīveļļa
  • Jūras sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Ūdens

Pagatavošana

  • Uzliek tējkannā vārīties ūdeni rīsiem un pannu karsēties uz plīts.
  • Laša filejas gabaliņus apber ar garšvielām.
  • Katlā liek vārīties rīsus, pievieno kokosriekstu pienu, ūdeni un citronu.
  • Lasi liek uz pannas cepties.
  • Miso mērci sajauc virtuves kombainā – samaļ visas sastāvdaļas kopā.
  • Apgriež lasi uz pannas.
  • Sagriež Ķīnas kāpostu un sīpolu; sajauc ar eļļu un citronu.
  • Papildus apcep kraukšķīgu laša ādu, ja nepieciešams.
  • Servē.
Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl