Biešu tomātu zupa Latviešu šnitē

Komentāri
Biešu tomātu zupa Latviešu šnitē
Foto: Pille, Flickr.com

Sastāvdaļas:

  • Tomāti savā sulā
  • Vārītas bietes
  • Ķiploku eļļa
  • Sīpoli
  • Burkāni
  • Paprika
  • Franču maize
  • Ķiploks
  • Fetas siers
  • Sāls
  • Pipari
  • Kečups
  • Sausais baziliks

Pagatavošana:

  • Olīveļļā apcep burkānus un sīpolus, pieliek papriku, saspaidītus tomātus savā sulā, bietes un garšvielas, kā arī kečupu.
  • Sautē uz mazas uguns 5-7 minūtes.
  • Paralēli liek vārīties ūdeni.
  • Kad dārzeņi sasautējušies, lej klāt verdošu ūdeni, pielej klāt ķiploku eļļu, sauso baziliku, pierīvē ķiploku. Vāra vēl 5-7 minūtes.
  • Sakarsētā olīveļļā liek sagrieztus ķiplokus, franču maizi salauž 4 gabalos un ar mīksto daļu liek pannā. Kad apcepas, pasniedz ar karstu zupu.
  • Zupu ielej bļodā, pa virsu liek fetas sieru.
Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl