Babiņas biezpiena plācenīši jeb sirnīki

2 komentāri
Babiņas biezpiena plācenīši jeb sirnīki
Foto: LETA

Sastāvdaļas

  • 400-500 g mājas biezpiena
  • 2-3 olas
  • 200-300 g miltu
  • Nedaudz vanilīna cukura
  • Šķipsniņa sāls
  • 2 tējkarotes cukura
  • 300 g ogu
  • 1 glāze vaniļas – mango dzeramā jogurta
  • Cukurs
  • Piparmētru lapiņa

Pagatavošana

  • Biezpienu samīca ar olām, cukuru un vaniļas cukuru.
  • Masai klāt ber miltus (pa saujai, lai nepārbērtu). Kārtīgi izmīca viendabīgā masā.
  • Ņem pa pikucim, veido plācenīti, cep pannā gaiši brūnganus.
  • Kamēr plācenīši cepas, ogas ar cukuru un jogurtu sablenderē.
  • Liek šķīvī, ēd ar ogu mērci, dekorē ar piparmētru lapiņu un cukuru.

TOP komentāri

  • Ritvars
    0 0 0

    Ritvars

    waw si receptr ir loti garsiga un paldies kad ielikat to jo tagad man tadas taisis katru nedelu <3 (<3 nozime sirsnina). -Ritvsrs 11 gadi

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl