Komentāri

Svētdien, 11. decembrī, kanālā TV3 atgriezies kulinārijas raidījums ”Gatavo 3”. Jaunajā, 5. sezonā pirmoreiz raidījuma vēsturē vadītājām Annai Pannai un Lindai Vilmansonei pievienojies vīrietis – šefpavārs Uģis Veits, kurš virtuvi sācis iepazīt Spānijā.

Šosezon raidījumi būs veltīti astoņām ēdamām tēmām, un būs papildināti ar maziem padomiem un trikiem, savukārt maltītes tiks baudītas astoņās dažādās vietās Rīgā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Katrs raidījums veltīts kādam produktam vai svētkiem

”Gatavo 3” komanda skatītājiem šosezon ziemas saulītē cels tādus produktus kā ingvers, dateles, cidonijas, kā arī pievērsīsies ikdienā tik ierastajiem un plaši lietotajiem kartupeļiem un olām, mēģinot pielietot tos receptēs jaunā un interesantā veidā.

”Gatavo 3” pie skatītājiem ciemosies arī Ziemassvētkos un Jaunajā gadā, lai palīdzētu pārsteigt mājiniekus un viesus ar kādu ātru un nebijušu Ziemassvētku našķi vai ko garšīgu un ātri pagatavot no iepriekšējās dienas svētku galda.

Šosezon receptes papildinās arī ātri un īsi padomiņi – kā viegli nomizot kartupeļus, ko darīt ar izlietotiem tējas maisiņiem vai kā sagatavot nomierinošu ingvera vannu.

Starp dāmu eksperimentiem – šefpavārs

Anna Panna jeb Anna Birmane kā ierasts pārstāvēs desertu un kūku daļu. Taps gan jaunas siera kūkas, cepumi un bezē, gan panna cotta un blondijs. Savukārt Linda Vilmansone – eksperimentu karaliene, arī šosezon būs uzdevumu augstumos un mainīs receptes sastāvdaļas pēc savas saprašanas un vien viņai zināmiem iedvesmas pavedieniem. Vai nemainīgās konstantes – medus un apelsīni tiks pievienoti katrā receptē arī šoreiz – zina vienīgi pati Linda.

Savukārt meiteņu draiskulības virtuvē līdzsvaros trešais – jaunais komandas biedrs Uģis Veits. Taču, kaut arī uz pirmo brīdi varētu šķist, ka viņš tāds mierīgs un pagalam jauks – neļaujieties kļūdainajam pirmajam iespaidam!

Uģis ir dzimis un audzis Liepājā un tāpēc par sevi pats smaidot saka: ”Galvā nedaudz svilpo vējš un rokenrols.”

Foto

Pēc pamatskolas beigšanas Uģis ar lielu vecvecāku atbalstu aizbrauca uz Spāniju gadu ilgā apmaiņas programmā, kur arī pirmo reizi nonāca saskarsmē ar virtuvi. Vidusskolas gados viņš atgriezās Spānijā, kur vasaras brīvlaikos nelielā kūrorta pilsētā La Manga del Mar Menor sāka iepazīties ar virtuves hierarhijas pašu apakšu – strādāja par trauku mazgātāju un virtuves palīgu restorānā, kas tad arī radīja padziļinātu interesi par ēdienu.

Pirms sešiem gadiem apstākļu sakritības dēļ Uģis nonāca profesionālā virtuvē un nopietni uzsāka pavāra gaitas. Šobrīd viņš ir šefpavārs un īpašnieks kafejnīcā Tvaiks, kur, kā pats saka: ”Rada sezonālus un vienkāršus ēdienus, sakausējot dažādas pasaules virtuves, svarīgāko akcentu liekot tieši uz garšu.”

Video: kuriozi piektās sezonas atklāšanā

Kā Annai, Lindai un Uģim ies, kādus gardus pārsteigumus, ikdienišķākas un svētku maltītes viņi mums šosezon gatavos un ar kādiem padomiem un mazajiem virtuves trikiem viņi pamācīs, skaties ”Gatavo 3” jaunajā sezonā svētdienu rītos plkst. 9.25 kanālos TV3 un TVPlay!

Video: “Gatavo 3” piektās sezonas pirmais raidījums

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl